Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάρτη 2001 - αριθ. φύλλου: 7920

ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Κίνδυνοι από τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις

Η ωρολογιακή βόμβα που έχουν τοποθετήσει με την επέμβαση και κατοχή τους το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στα Βαλκάνια είναι έτοιμη να εκραγεί. Οι όποιοι ελιγμοί από τους κύριους υπεύθυνους λειτουργούν εμπρηστικά κλιμακώνοντας την ένταση


ΣΕΛ.  30  -  31

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ 41 ΠΟΛΕΙΣ
Δίνουμε ΜΑΧΗΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» για την κοινωνική ασφάλιση

Ολοι στο Πεδίον του Αρεως την Τετάρτη 14 Μάρτη, στις 6 μ.μ.

Με συλλαλητήρια σε πάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνεργοι, υπερασπίζονται την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την πρόνοια, απαιτούν νέα δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Οι εκατοντάδες επιτροπές αγώνα, η εκπροσώπηση σε αυτές των εργατών, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, καθώς και ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μαρτυρά πως τα κυβερνητικά σχέδια βρίσκουν σοβαρές αντιστάσεις.

Η εργατική οικογένεια είναι που πρέπει πριν απ' όλους να ορθώσει το ανάστημά της. Είναι ανάγκη «συν γυναιξί και τέκνοις», να δώσει το αγωνιστικό της «παρών». Να ξεσηκώσει τις γειτονιές και τους δρόμους, να πλημμυρίσει τις πλατείες όλης της χώρας.

Την Τετάρτη, 14 Μάρτη, το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα, είναι στο Πεδίον του Αρεως, στις 6 το απόγευμα, ενώ την προηγούμενη μέρα οι Θεσσαλονικείς συναντώνται στο Αγαλμα του Βενιζέλου.


ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ «Ρ» ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ
Πλατιά δράση ενάντια στον «τρομονόμο»

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην κατάθεση του νέου «τρομονόμου», την ίδια στιγμή που ετοιμάζει και ειδικό νόμο καταστολής των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, όπως αποκάλυψε προχτές η εφημερίδα μας, επιδιώκοντας να έχει αποτελέσματα στη διαμόρφωση ενός ανεξέλεγκτου αυταρχικού και κατασταλτικού πλαισίου εναντίον των δικαιωμάτων του λαού.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα τοποθετήσεις παραγόντων του νομικού κόσμου. Μιλούν στο «Ρ» ο Γ. Α. Μαγκάκης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ι. Βαβούρας, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Γ. Κασιμάτης, συνταγματολόγος, ο Α.Ρουπακιώτης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Εντονα συνεχίζονται εξάλλου οι δραστηριότητες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα λαϊκά δικαιώματα, τις ελευθερίες και την αλληλεγγύη»


ΣΕΛ.  6   -   7

Προσφορά

Η συντρόφισσα Π.Σ. προσφέρει, μέσω ΚΟ Αθήνας, 4.000.000 δρχ. για τη στήριξη των αγώνων του ΚΚΕ, για τα συμφέροντα του λαού.



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που κάνει τους μετανάστες σύγχρονους σκλάβους, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Κοινοτήτων. Την Τρίτη 13 Μάρτη διοργανώνει, στις 6.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  16   -   17
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Οι γυναίκες διεκδικούν ό,τι τους ανήκει

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο της ΟΓΕ, οι εργασίες του οποίου έληξαν χτες, σηματοδοτώντας μια νέα φάση στα 25χρονα της συνεπούς, μαχητικής πορείας της ΟΓΕ, δίπλα στις Ελληνίδες του μόχθου και του αγώνα


ΣΕΛ.  24   -   25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ