Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ενοχη η κυβέρνηση, αθώα η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα χάλια της αγροτιάς

Δέκα μόλις μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και ο Κ. Καραμανλής - μιλώντας χτες βράδυ στο προσυνέδριο του κόμματός του για τα αγροτικά, στη Λάρισα - δηλώνει: Είμαστε η αυριανή κυβέρνηση.

Βεβαίως, δικαίωμά του η έκφραση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, αλλά γιατί να πείσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τώρα, λέγοντας ακριβώς τα ίδια που είχε πει προεκλογικά, στον ίδιο χώρο και για το ίδιο θέμα; Και φυσικά, δε θα πείσει εύκολα, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για συντηρητική πολιτική, διότι, ναι μεν «τ' αληθή λέγει», αλλά ο κόσμος γνωρίζει πως την πολιτική του δικού του κόμματος εφαρμόζει - με περισσή σπουδή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα - η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ούτε, βεβαίως, θα πιστέψει εύκολα κανείς ότι η ΝΔ έπαθε ξαφνικά μετάλλαξη και έγινε «κόμμα του λαού», όπως επιχειρεί να πείσει - και με τη χτεσινή ομιλία του στη Λάρισα - ο Κ. Καραμανλής, υποσχόμενος «λαγούς με πετραχήλια» στα λαϊκά στρώματα.

Κατά τα άλλα, μιλώντας στη Θεσσαλία, μπροστά σε αγροτικό ακροατήριο, ο πρόεδρος της ΝΔ αράδιασε μια στοίβα στοιχεία που δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία, πράγματι, έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Μόνο που «φόρτωσε» αυτή την καταστροφική πολιτική αποκλειστικά στην κυβέρνηση, επιχειρώντας, όχι μόνο να «αθωώσει» την Ευρωπαϊκή Ενωση, που καθορίζει και, εν πολλοίς, επιβάλλει αυτή την πολιτική, αλλά και να την εκθειάσει για «το ενδιαφέρον που δείχνει και τα χρήματα που διαθέτει για την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας». (Αυτό κι αν είναι «επιχείρημα» για να πειστούν οι Θεσσαλοί αγρότες περί της αναγκαιότητας να τον ψηφίσουν και να τον κάνουν πρωθυπουργό. «Ούτε ψύλλος στον κόρφο του», δηλαδή...).

Οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, όπως τις παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής, δε διαφοροποιούνται, επί της ουσίας, από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, παρά μόνο σε κάποιες «αλλαγές» ως προς τη διαχείριση (π.χ. η μετονομασία - μετασχηματισμό τον ανέφερε - του υπουργείου Γεωργίας σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και σε μερικές «αυξήσεις» ως προς τις υποσχέσεις (π.χ. αύξηση της κατώτερης αγροτικής σύνταξης από τις 46.000 που είναι σήμερα, στις 60.000...).

Μικρό, λοιπόν, ενδιαφέρον προκάλεσε στους Θεσσαλούς η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτες στη Λάρισα. Τόσο, όσο περίπου και η συνέντευξη του Δ. Σιούφα σε τοπικά ΜΜΕ, που πρότεινε, εκτός των άλλων, αλλαγή του εμβλήματος της ΝΔ. Αλλά και σ' αυτό το θέμα, το ΠΑΣΟΚ πρόλαβε τη ΝΔ, καθώς ο Χρυσοχοΐδης προηγήθηκε του Σιούφα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ