Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτήθηκε η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στη Λάρισα

Η συγκρότηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, καθώς και πολλών παραγόντων της Λάρισας, από διάφορους πολιτικούς χώρους, που συγκάλεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας. Αποφασίστηκαν, επίσης, η διοργάνωση εκδήλωσης κατά του «τρομονόμου» στις 20 Μάρτη και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» είναι ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τα οποία, όπως επισημάνθηκε, τα τελευταία χρόνια περιορίζονται και συρρικνώνονται.

Σε διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη και υπογράφουν, μέχρι στιγμής, πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων και παράγοντες του νομού, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται:

«Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της περιοχής μας και η δραστηριοποίηση της για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού που απειλούνται, υπονομεύονται συστηματικά, συρρικνώνονται δραστικά. Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί ελληνική ιδιομορφία, ούτε συναντάται σε ορισμένες ή επιμέρους πλευρές της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Αγγίζει όλους τους τομείς, θίγει θεμελιώδεις ελευθερίες και αποτελεί ένα γενικότερο φαινόμενο, ένα συνολικότερο πρόβλημα, που απαιτεί ανάλογη απάντηση.

Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες, προκειμένου ο ελληνικός λαός να μην απολέσει τις όποιες δυνατότητες έχει σήμερα ν' αμφισβητεί, να λέει τη γνώμη του, να διαμαρτύρεται, να ελέγχει τις εξουσίες, ν' αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Η βαθύτερη αιτία που μας ώθησε στις ενέργειες αυτές είναι η διαπίστωση ότι στην αυγή του 21ου αιώνα ο ελληνικός λαός, που με τόσους αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει μια σειρά ελευθερίες, υφίσταται συστηματική επίθεση στο σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γ. Καραμπάτσας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Σπουδαστικών Συλλόγων κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζουν κάμερες παρακολούθησης στο δημαρχείο(!)(2005-10-26 00:00:00.0)
Συγκροτείται Επιτροπή Νομικής Βοήθειας(2002-06-22 00:00:00.0)
Αναγκαιότητα των καιρών η συγκρότηση Επιτροπής Νομικής Βοήθειας(2002-06-21 00:00:00.0)
Στο πόδι όλη η Θεσσαλία(2001-06-06 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στην ψήφισή του(2001-03-21 00:00:00.0)
Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων(2001-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ