Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Βαθαίνει και ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ η αποσταθεροποίηση

Καθημερινά αποδείχνεται πως οι άνεμοι του πολέμου που σκόρπισαν στην περιοχή των Βαλκανίων το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν ελέγχονται, αλλά γεννούν και καινούριες εστίες συγκρούσεων. Αλλος ένας νεκρός Σέρβος αστυνομικός και δύο τραυματίες ήταν τα προχτεσινά θύματα μαχών στο Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας. Πέντε άτομα επίσης έχουν απαχθεί από τους Αλβανούς τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή, ενώ χτες επίσης εγκλώβισαν για πολλές ώρες μια αυτοκινητοπομπή και χρειάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού για να απελευθερωθούν.

Την ίδια ώρα οι εκφραστές των δυνάμεων κατοχής και κύριοι φορείς της έντασης στα Βαλκάνια εξαντλούν κάθε δυνατότητα, ώστε να διατηρήσουν τον εμπρηστικό τους ρόλο στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως Βεντρίν και Φίσερ συμφώνησαν χτες για το συντονισμό της δράσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν τηρείται ούτε καν το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ, που επιβλήθηκε στη Γιουγκοσλαβία με «το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε το ΚΚΕ χτες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι βαθαίνει και επεκτείνεται η αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναχωρεί τη Δευτέρα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,    20   -   21

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ