Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΥΡΓΟΣ - ΧΑΝΙΑ
Τέρμα πια στο θάΝΑΤΟ

Παρά το τσουχτερό κρύο οι φίλοι της ειρήνης και οι εργαζόμενοι του Ναυπλίου έδωσαν δυναμικό «παρών» χτες, απαιτώντας να γυρίσουν άμεσα οι Ελληνες φαντάροι από το Κόσσοβο, αλλά και να ενημερώσουν οι αρμόδιοι τους πολίτες της περιοχής για τις καταστροφικές συνέπειες των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.

Ετσι, χτες το βράδυ συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Ναυπλίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας. Το «άνοιγμα» της συγκέντρωσης έκανε η Αννα Χρυσοβέργη, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, η οποία είπε ότι πρέπει να αρνηθεί ο ελληνικός λαός οποιαδήποτε συμμετοχή σε στρατιωτική σύμβαση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στους συγκεντρωμένους η Ράνια Αντωνίου, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου. Στη συνέχεια μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Παν. Γιωργής.

«Τέρμα πια στο θάΝΑΤΟ. Να γυρίσουν τώρα οι Ελληνες φαντάροι», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι νέοι του Ναυπλίου. Ολοι οι συγκεντρωμένοι ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι του Ναυπλίου, εκπρόσωπος από το ΤΕΕ Πελοποννήσου, από την τοπική ΕΛΜΕ, την Ενωση Γονέων, την Ενωση Γυναικών κ.ά.

Στον Πύργο

Να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγουν τα πυρηνικά από τον Αραξο και να κλείσει το πεδίο βολής στο Παλαιοχώρι, απαίτησαν χτες οι κάτοικοι του Πύργου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πύργου και των μαζικών φορέων της πόλης και συμμετείχαν δυναμικά στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εξω από το Εργατικό Κέντρο μίλησε στους συγκεντρωμένους ο επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης, Μανώλης Περακάκης. Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, το οποίο και επιδόθηκε στη νομαρχία και στο Δήμο Πύργου.

Στα Χανιά

Με ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά Κρήτης. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν 18 φορείς, μεταξύ των οποίων η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, τρεις δήμοι, καθώς και πολλά σωματεία και συνδικάτα.

Το ραντεβού ήταν στις 7.30 το βράδυ, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου μίλησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης και κατά των πυρηνικών βάσεων. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αντιΝΑΤΟικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Εξω από το δημαρχείο, οι διαδηλωτές φώναξαν στο δήμαρχο, που παλαιότερα είχε υποδεχτεί στρατηγό του ΝΑΤΟ: «Δήμαρχε Χανίων, άκουσ' το καλά, δε θέλουμε υποκλίσεις στου ΝΑΤΟ τα σκυλιά». Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου οι διαδηλωτές απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλους φορείς προκειμένου να κλιμακωθεί ο αγώνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς αδιάφορος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα(2006-08-05 00:00:00.0)
Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2004-05-05 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2001-09-27 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια(2001-02-11 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλία...(2001-01-11 00:00:00.0)
Θα φράξουμε το δρόμο στους ιμπεριαλιστές(1999-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ