Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Πρώτο κόμμα το ΑΚΕΛ στις δημοσκοπήσεις

Πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται το ΑΚΕΛ με το Δημοκρατικό Συναγερμό να ακολουθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου μέρους της Παγκύπριας Ερευνας «Πολιτικής Κουλτούρας και Εκλογικής Συμπεριφοράς», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ.

Εξάλλου, με βάση την έρευνα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θεωρείται ο δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος, με δεύτερο τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Μετά το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, η έρευνα κατέδειξε ως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το Δημοκρατικό Κόμμα. Ακολουθούν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, οι Ενωμένοι Δημοκράτες, οι Νέοι Ορίζοντες, το Κίνημα Οικολόγων, το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα και το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, το 30,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΑΚΕΛ και το 25,5% ΔΗΣΥ. Το ΔΗΚΟ εξασφάλισε 13,9%, το ΚΙΣΟΣ 6,6%, οι ΕΔΗ 2,7%, οι Νέοι Ορίζοντες 1,8%, οι Οικολόγοι 1%, το ΑΔΗΚ 0,2% και το ΚΕΑ 0,1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 6,4%, ενώ 11,6% των ερωτηθέντων είτε δεν απάντησαν είτε απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ