Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να φθάσει ο «Ριζοσπάστης» παντού

Μιλάει στο «Ρ» η Ελένη Κουτούπα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και της ΚΕ του ΚΚΕ 

«Πυρετός» προετοιμασίας επικρατεί στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, για να δοθεί με επιτυχία την Κυριακή η «μάχη» της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη». Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με «όπλο» τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, με μεγάλη αισιοδοξία, φιλοδοξούν και έχουν βάλει στοίχημα να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» παντού. Να βρεθεί σε κάθε σπίτι στις πόλεις και τα χωριά, σε κάθε χώρο δουλιάς, στα στέκια της νεολαίας. Γι' αυτό, άλλωστε, τα πλάνα, που έχουν τεθεί από τις Κομματικές Οργανώσεις, είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σε δήλωσή της στο «Ρ» για το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλία ενόψει της πανεξόρμησης, η Ελένη Κουτούπα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής και της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει: «Αξιοποιώντας την πλούσια πείρα της, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας, αλλά κυρίως με εφόδιο τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και των συνδιασκέψεων, μπαίνει δυναμικά στη δράση. Δράση που αφορά τόσο την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ενίσχυση του Κόμματος, όσο και την ανάπτυξη αγώνων, το βάθεμα των συσπειρώσεων ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για την κοινωνική πολιτική, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οπλο και εφόδιο είναι οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου, όχι μόνο για τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά για όλο το λαό, στο βαθμό που γίνουν κτήμα του. Τη σημασία αυτού του γεγονότος κατανοούν τα κομματικά μέλη, οι ΚΝίτες της Θεσσαλίας, γι' αυτό και ετοιμάζονται πυρετωδώς να διαδώσουν το «Ρ» σε όσο, το δυνατόν, περισσότερους εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, διανοούμενους, νεολαίους, που πλήττονται, ασφυκτιούν, δυσανασχετούν από την ασκούμενη πολιτική».

Και συνεχίζει: «Φιλοδοξούμε να φτάσει ο "Ρ", με τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε χωριό, σε κάθε στέκι νεολαίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Παράλληλα, η Κυριακή αποτελεί, για τις Κομματικές και τις ΚΝίτικες οργανώσεις της Θεσσαλίας, την αφετηρία μια συνεχούς προσπάθειας για την παραπέρα αύξηση της κυκλοφορίας του καθημερινού και Κυριακάτικου "Ρ". Γι' αυτό και τα πλάνα είναι αυξημένα. Κάθε Νομαρχιακή Οργάνωση, κάθε Αχτίδα, κάθε ΚΟΒ - σε άμιλλα μεταξύ τους - βάζει τους δικούς της στόχους, φιλοδοξώντας οι αποφάσεις του Συνεδρίου να φτάσουν σε πολύ περισσότερους εργαζόμενους από τις Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο, αποφάσεις που στη συνέχεια οι κομμουνιστές θα συζητήσουν με το λαό της Θεσσαλίας».

Καταλήγοντας, η Ελένη Κουτούπα υπογραμμίζει: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι στόχοι θα υπερκαλυφθούν, γιατί η Θεσσαλοί "γνωρίζουν", στο πρόσωπο των κομμουνιστών, αυτούς που είναι μαζί τους στους αγροτικούς αγώνες, στους αγώνες για την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, για το δικαίωμα στη δουλιά, στους αγώνες ενάντια στον πόλεμο και το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. "Γνωρίζουν" στις Θέσεις του ΚΚΕ την επιβεβαίωση, δυστυχώς, όλων των αρνητικών εξελίξεων στη χώρα και στην περιοχή. Εμείς θα προσπαθήσουμε πιο πειστικά να γνωρίσουν καλύτερα και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο προς όφελός τους, την πρόταση του άλλου δρόμου, του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, της Λαϊκής Οικονομίας, της Λαϊκής Εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ