Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά υπεύθυνη ενημέρωση για το ουράνιο

Να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για τους υπάρχοντες κινδύνους από τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να υποστεί βλάβη η υγεία των πολιτών, καλεί την κυβέρνηση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

Παράλληλα, σε σχετικό Δελτίο Τύπου, υπογραμμίζει πως οι καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών εντείνουν την ανησυχία των πολιτών και προκαλούν πολλά ερωτηματικά, καθώς «καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις στρατιωτικών που προσβλήθηκαν από λευχαιμία». «Ιδιαίτερα ανησυχητική - τονίζει η ΕΝΑΕ - είναι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που αναφέρει ότι η ρύπανση από τη χρήση των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και στην Ελλάδα. Επίσης, ανησυχητικά είναι και τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι αυτές οι βόμβες και τα αντίστοιχα βλήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ελληνικά πεδία βολής, αλλά είναι και διασπαρμένα στις θάλασσές μας.

Ακολούθως η ΕΝΑΕ επισημαίνει πως οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το «Σύνδρομο των Βαλκανίων», έδωσαν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για αυστηρό έλεγχο κυρίως στα προϊόντα που εισάγονται από τη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ