Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ
Θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις

Απαράδεχτο  θεωρεί το επεισόδιο που αφορούσε τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση  της ΕΕΔΥΕ ο Μ.Χρυσοχοΐδης

«Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός το οποίο θα ερευνηθεί και θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις». Αυτά δήλωσε χτες στο «Ρ» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, που αφορούσε την προχτεσινή συλλογή πληροφοριών για τη δράση της ΕΕΔΥΕ, από την ΕΛΑΣ.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τις πραγματικές συνθήκες. Πότε έγινε το τηλεφώνημα και από ποιον. Φαίνεται ότι ήταν μια παλιά πρακτική. Θα μπορούσε, κάλλιστα, αυτός που τηλεφώνησε να πει ότι τηλεφωνεί από την Αστυνομία και θέλει να μάθει την ώρα που θα γίνει η συγκέντρωση. Αυτό γίνεται επίσημα. Καποιος από την ΕΛΑΣ τηλεφωνεί στους φορείς που διοργανώνουν μια συγκέντρωση και τους ρωτά την ώρα και τον τόπο για να ληφθούν μέτρα τάξης. Δεν είναι τίποτα κρυφό. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργεί η ΕΛΑΣ τέτοια άτοπα γεγονότα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός».

Πραγματικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει δίκιο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός αστυνομικός να επικαλείται τη δημοσιογραφική ιδιότητα και να ζητά λεπτομερείς πληροφορίες για τη δράση της ΕΕΔΥΕ. Γιατί δε ζήτησε να μάθει μονό τις ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί σε σύσκεψη μαζικών φορέων. Οπως κατήγγειλε ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ Θ. Παφίλης, ο αστυνομικός προσπάθησε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις και ρώτησε κι αλλά στοιχεία.

Και μπορεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης να προσπαθεί να δημιουργήσει θετική εικόνα για την ΕΛΑΣ, όμως οι πρακτικές της δείχνουν αλλά πράγματα. Χαρακτηριστικό είναι οι συχνές... συλλήψεις ανδρών της Ασφάλειας να παρακολουθούν και να καταγράφουν με λεπτομέρειες συνδικαλιστικές εκδηλώσεις, συσκέψεις σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων. Αυτές οι «άτοπες» κινήσεις της ΕΛΑΣ είχαν παρελθόν, τα γεγονότα αποδείχνουν ότι έχουν παρόν και θα υπάρξει και μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ