Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος «επηρέασε» τον Κοστούνιτσα;

Στροφή 180 μοιρών, έκανε ξαφνικά ο - με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ - νέος Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Β. Κοστούνιτσα, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλας Ντελ Πόντε στο Βελιγράδι. Οπως μας πληροφορεί χτεσινό τηλεγράφημα του «Ρόιτερ» και του ΑΠΕ, «ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα υπαναχώρησε σε προηγούμενη απόφασή του και δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε, όταν αυτή επισκεφθεί την ερχόμενη βδομάδα το Βελιγράδι».

Στο ίδιο τηλεγράφημα, αναφέρονται τα επίμαχα αποσπάσματα δηλώσεων που έκανε ο Κοστούνιτσα σε συνέντευξη Τύπου, όπως: «Δεν είχα πρόθεση να τη δεχτώ επειδή υπάρχουν πολλοί πιο αρμόδιοι από εμένα για να ασχοληθούν με το θέμα» για να προσθέσει στη συνέχεια, με νόημα: «Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που με επηρέασαν ώστε να αλλάξω την απόφασή μου και να δεχτώ την Κάρλα Ντελ Πόντε».

Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Τι άλλαξε ξαφνικά και ο Κοστούνιτσα, που μέχρι χτες δήλωνε με κάθε ευκαιρία ότι δεν προτίθεται να δεχτεί την εισαγγελέα του ΔΠΔ (η οποία επιδίωκε με κάθε τρόπο συνάντηση μαζί του για να συζητήσει το θέμα παράδοσης του Μιλόσεβιτς ώστε να δικαστεί για... «εγκλήματα πολέμου»), αποφάσισε να συναντηθεί με την Κάρλα Ντελ Πόντε; Μήπως η προχτεσινή επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα; Λέμε, μήπως;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ