Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ
Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι

Εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό το χτεσινό συλλαλητήριο 

Την απαίτησή τους να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές και να καταστραφούν τα πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα, διαδήλωσε χτες βράδυ ο καβαλιώτικος λαός μέσα από μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε στην πόλη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των 24 φορέων του νομού, που αποφάσισαν να μπουν μπροστά στο συντονισμό της δράσης του λαού της Καβάλας, οι εργαζόμενοι, οι νεολαία, εκατοντάδες απλοί πολίτες, έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας Κ. Παρτσαλίδης. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη διάρκεια της διαδήλωσης νεολαίοι ντυμένοι χάροντες με δρεπάνια, κινούνταν απειλητικά αναδείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αλλη ομάδα νεολαίων φορώντας ασφυξιογόνους μάσκες, προειδοποιούσε τους πολίτες πως «αν δεν ξεσηκωθούμε, έτσι θα ζούμε». Και δεκάδες παιδάκια διαδήλωναν την απαίτησή τους για μέλλον ειρηνικό, χωρίς βάσεις και πυρηνικά, κρατώντας στα χέρια τους γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση: «θέλω να ζήσω»

Οι διαδηλωτές, φτάνοντας στην πλατεία καπνεργάτη πυρπόλησαν τις σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, βροντοφωνάζοντας πως «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», και προειδοποιώντας πως «ΝΑΤΟ σημαίνει καρκίνο, λευχαιμία και πόλεμοι». Κατήγγειλαν την υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των επιτελών του ΝΑΤΟ, διαδηλώνοντας: «ψέματα στο ΝΑΤΟ ψέματα κι εδώ, σκοτώνουν τα παιδιά μας στο Κόσσοβο».

  • Νέες μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες από τους φορείς του φιλειρηνικού, εργατικού, μαζικού λαϊκού κινήματος σε Μακεδονία και Θράκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ