Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού στη Λάρισα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου προσάχθηκαν δέκα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ γιατί έγραφαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα

Ανθρώπινο «τείχος» προστασίας γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στον Τύρναβο - τον «εγκέφαλο» του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος κατά της Γιουγκοσλαβίας και το πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια - έχει «υψώσει» η Αστυνομία, μη επιτρέποντας να πλησιάσει «κουνούπι» στην περιοχή. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει όποιον τολμήσει να εκδηλώσει την αντίθεσή του στο ΝΑΤΟ και στα εγκλήματά του πλησιάζοντας το στρατηγείο. Στα πλαίσια αυτά - και προφανώς κατόπιν ειδικών εντολών άνωθεν - η Αστυνομία προχώρησε, προχτές αργά το βράδυ, σε προσαγωγές, στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, μελών και στελεχών της ΚΝΕ, που έγραφαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, σε απόσταση, μάλιστα, από το στρατόπεδο όπου εδρεύει το στρατηγείο.

Τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής: Ηταν περίπου 11 το βράδυ της Τετάρτης. Στη γέφυρα του Τυρνάβου, σε μικρή απόσταση από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, δέκα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ γράφουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Στο σημείο όπου βρίσκονται, σπεύδουν, προφανώς ύστερα από άνωθεν εντολές, αστυνομικοί με 5 περιπολικά, ανάμεσά τους και 2 τζιπ με 10 άνδρες της ΕΜΑΚ. Οι αστυνομικοί, αν και ξέρουν ότι πρόκειται για ΚΝίτες, που έδειξαν τις ταυτότητες και ανέφεραν πως είναι μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, τους οδηγούν στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, ισχυριζόμενοι ότι τους πάνε εκεί για εξακρίβωση στοιχείων! Εκεί κρατούνται μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν έφτασε, για να δηλώσει την έντονη διαμαρτυρία της για την προσαγωγή και την απαίτησή της για απελευθέρωση των μελών της ΚΝΕ, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Χώτο, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμανε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος τη συγκυρία της αστυνομικής αυθαιρεσίας - είναι γνωστό ότι αυτό το διάστημα αναπτύσσονται πολλές και δυναμικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία εναντίον των ιμπεριαλιστών και για να φύγει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ από την περιοχή - και κατήγγειλε την επιχείρηση τρομοκράτησης του θεσσαλικού λαού. Λίγο πρωτύτερα ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, ζητώντας ενημέρωση και εξηγήσεις για την τρομοκρατική αστυνομική επιχείρηση σε βάρος των νέων κομμουνιστών.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η προσαγωγή των μελών και στελεχών της ΚΝΕ στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα τρομοκράτησης σε βάρος όλων όσοι αγωνίζονται κατά των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Οι ισχυρισμοί των αστυνομικών ότι επρόκειτο, δήθεν, για απλή εξακρίβωση στοιχείων δεν πείθουν, καθώς οι συλληφθέντες έδειξαν ταυτότητες και ανέφεραν ότι είναι μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Είναι γνωστό, άλλωστε, στην Αστυνομία ότι μόνο οι κομμουνιστές διαμαρτύρονται και παλεύουν κατά του ΝΑΤΟ και, επομένως, ήξεραν ότι συνελάμβαναν ΚΝίτες. Είναι, επίσης, γνωστό ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης του στρατηγείου - αλλά και προστασίας των αξιωματικών του ΝΑΤΟ που υπηρετούν εκεί - ιδιαίτερα μετά την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Προκλητικό είναι, δε, το γεγονός ότι έσπευσαν 5 περιπολικά - λες και επρόκειτο για άγριους εγκληματίες - με τα οποία και τους οδήγησαν στο τμήμα.

Ανακοίνωση καταδίκης του νέου κρούσματος αυταρχισμού εξέδωσαν η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, όπου ανάμεσα στ' άλλα επισημαίνει ότι πίσω από τέτοιες αστυνομικές τρομοκρατικές ενέργειες κρύβεται η κυβέρνηση, η οποία στρέφεται κατά των κομμουνιστών και του ελληνικού λαού για να προστατέψει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της «νέας τάξης». Σε ανάλογη ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ τονίζει ότι οι νέοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν την πάλη τους κατά του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ