Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σ' όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος σε όλη τη χώρα. Στις συνοικίες της Αθήνας, σε μεγάλες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, ο λαός της πατρίδας μας ορθώνει το ανάστημά του και απαιτεί: Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας, αλλά και την καταδίκη των υπευθύνων για το ραδιενεργό έγκλημα που διέπραξαν στα Βαλκάνια.

Παράλληλα σε καθημερινή βάση οι Επιτροπές Ειρήνης της πρωτεύουσας, σε συνεργασία με σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων, ενημερώνουν το λαό και τον καλούν να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις που μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

Σήμερα Παρασκευή

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου, οι δημοτικές κινήσεις, ο Σύλλογος Γυναικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν πικετοφορία από το παλιό τέρμα Γαλατσίου στις 6.30 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - συζήτηση στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο με θέμα: «Το ΝΑΤΟικό πολεμικό - ραδιενεργό έγκλημα στα Βαλκάνια». Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο «Δημόκριτο» Ανδρέας Θεοφίλου και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Νίκος Φωτιάδης. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας αδυναμίας προσέλευσης των ομιλητών λόγω των καιρικών συνθηκών.

- Κάλεσμα στο λαό των Τρικάλων να συμμετάσχει μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο κατά του ραδιενεργού εγκλήματος του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων του νομού.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι εξής φορείς: Επιτροπή Ειρήνης, Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική Κίνηση, Πρωτοβουλία Πολιτών, Γεωπονικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ Τρικάλων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Οικολογική Κίνηση Τρικάλων, Σύλλογος Γυναικών, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Αλληλεγγύη», Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Φίλοι της Γης», Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων και Κέντρων Υγείας, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη».

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης, ο Σύλλογος Γυναικών, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ και οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίχνη - Σύγχρονη Πόλη» και «Ανανεωτική Δημοκρατική Αλλαγή».

- Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει στις 5.30 μ.μ.στην κεντρική πλατεία της πόλης η Επιτροπή Ειρήνης Δράμας και καλεί το λαό του νομού να συμμετέχει μαζικά και να διαδηλώσει την καταδίκη του στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα και την απαίτησή του να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Την επόμενη βδομάδα

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Δευτέρα 29 Γενάρη στο Θέατρο «Ακάδημος» (Ιπποκράτους 17) τα σωματεία της Αθήνας. Με ανακοίνωσή τους καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο και να αντιπαραθέσουν το δικό τους λαϊκό Μέτωπο αντίστασης και ρήξης με τα αδίστακτα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Διοργανωτές της κινητοποίησης είναι: Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οδοντοτεχνιτών, Ελλήνων Ηθοποιών, Κωνσταντακάτου, Ηλεκτροτεχνικών, οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμακοϋπαλλήλων, οι Ενώσεις Φαρμακεργατών, Λιθογράφων, Λογιστών, τα Συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Επισιτισμού - Τουρισμού.

- Συλλαλητήριο την Τρίτη 23 του Γενάρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, διοργανώνουν μαζικοί φορείς του νομού. Συγκεκριμένα, σωματεία εργαζομένων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύλλογοι κ.ά., μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.

- Εξάλλου, σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρά η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας και διοργανώνει νέο συλλαλητήριο την Τρίτη23 του Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη.

- Με κεντρικό αίτημα την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου, μαζικοί φορείς του Νομού Αχαΐας αποφάσισαν να συγκαλέσουν παμπελοποννησιακή σύσκεψη την Κυριακή 28 του Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα με κατεύθυνση τη βάση του Αραξου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ