Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ξανά στο προσκήνιο οι ναύτες του «Θεμιστοκλής»

Ανοιχτή επιστολή έδωσαν χτες στη δημοσιότητα πρώην ναύτες που υπηρετούσαν στο Αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» κατά τη διάρκεια του βρώμικου ευρωΝΑΤΟικού πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας, που αρνήθηκαν τότε να υπακούσουν στις εντολές του ΝΑΤΟ και έγιναν ξεχωριστό παράδειγμα αντίστασης.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή των νέων αυτών, που ενώνουν σήμερα τη φωνή με την πάλη του φιλειρηνικού λαϊκού κινήματος:

«Παρά τα ψέματα της κυβέρνησης περί "άσκησης ρουτίνας", το Α/Τ Θεμιστοκλής συμμετείχε κάτω από τις εντολές των ΝΑΤΟικών και με συγκεκριμένα καθήκοντα στην από θάλασσας υποστήριξη του βρώμικου πολέμου. Στο επίσημο ιστορικό του πλοίου αναγράφεται πλέον η συμμετοχή στην ALLIED FORCE κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης (στο ίδιο ιστορικό αναφέρονται και οι περγαμηνές του πλοίου από τον πόλεμο του Βιετνάμ όταν ήταν ακόμα σε αμερικανικά χέρια!).

Οι αντιδράσεις του πληρώματος (μεταξύ αυτών οι επώνυμες επιστολές, το αντιπολεμικό γράμμα 27 ναυτών από την Αδριατική, το κατέβασμα της ΝΑΤΟικής σημαίας από τον ιστό του καραβιού) συκοφαντήθηκαν τότε ή και αποκρύφτηκαν. Η αντίσταση όμως της στρατευμένης, και μη, νεολαίας είναι πονοκέφαλος για τους κυρίαρχους και τους οδηγεί στο σχέδιο ενός μισθοφορικού, καθαρά επαγγελματικού στρατού που χωρίς αντιδράσεις θα στέλνεται όπου διαταχτεί για να υπηρετήσει τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες.

Το έγκλημα του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι διαρκείας. Οι αρρώστιες και οι θάνατοι μισθοφόρων ήταν η αφορμή για να αναδειχτεί ότι στην πραγματικότητα διεξάχθηκε ένας μέσης έντασης πυρηνικός πόλεμος με ανυπολόγιστες ακόμα συνέπειες. Εξίσου ανυπολόγιστη η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που κάνουν ότι δεν ήξεραν, ενώ ήταν πασίγνωστες οι συνέπειες των βομβών ουρανίου ήδη από τον πόλεμο του Κόλπου. Από κοντά βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση, που περιμένει ραγιάδικα τη ΝΑΤΟική σφραγίδα για να παραδεχτεί το έγκλημα, στο οποίο άλλωστε και αυτή συμμετείχε.

Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στα χνάρια των χιτλερικών δηλώνουν: "Τα όπλα είναι για να σκοτώνουν. Πρέπει να είναι αποτελεσματικά". Το αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η μετατροπή της Βαλκανικής σε χωματερή πυρηνικών δοκιμών. Η πυρηνική μόλυνση του εδάφους και των ποταμών. Η καταστροφική μόλυνση της Αδριατικής (της οποίας το νερό κατά τη διάρκεια του πολέμου, εμείς πίναμε μετά από απλή αφαλάτωση!). Η μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε ακατοίκητες ζώνες. Η υποθήκευση της ζωής γενιών και γενιών. Εμείς που άμεσα γνωρίσαμε τις συνέπειες της κυβερνητικής υποταγής στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα, καλούμε τη νεολαία και το λαό να αντισταθεί ενεργητικά και να την εμποδίσει. Να απαιτήσει:

  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Επιστροφή της ελληνικής δύναμης από Κόσσοβο και Βοσνία
  • Να σταματήσει η συμμετοχή ελληνικών πλοίων στη ΝΑΤΟική SNFM
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ευρωστρατός κλπ)
  • Δικαίωμα μεταγραφής στους Ελληνες φοιτητές
  • Να βγουν στο φως όλα τα στοιχεία για τη μόλυνση που έχουν οι κρατικές υπηρεσίες - να σταματήσει η κοροϊδία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ