Σάββατο 24 Μάρτη 2001 - Κυριακή 25 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εβαζε τις υπογραφές με το... «τσουβάλι»

Η συμμετοχή και η συνενοχή της κυβέρνησης στο έγκλημα από την ίδια την έναρξη των βομβαρδισμών είναι αναμφισβήτητες και αποδεδειγμένες. Η απόφαση του ΝΑΤΟ έγινε ομόφωνη και με την υπογραφή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα.

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων:

  • Υπέγραψε την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 8-4-99, όπου τονίζεται ότι «η χρήση σφοδρότερων μέτρων (σ. σ.: κατά της Γιουγκοσλαβίας), συμπεριλαμβανομένων και της στρατιωτικής δράσης έχει καταστεί τόσο αναγκαία όσο και εγγυημένη»!
  • Υπέγραψε την απόφαση της ΕΕ στις 21-4-99 και με την οποία επιβλήθηκε το εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας.
  • Υπέγραψε, στις 12-4-99 στις Βρυξέλλες, τη διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τη στρατιωτική ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας.
  • Υπέγραψε στις 23-4-99 κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για τα 50χρονα του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, την απόφαση κατά του Κοσσυφοπεδίου και της Γιουγκοσλαβίας.
  • Υπέγραψε στις 12-5-99, στη Βρέμη της Γερμανίας, το κοινό ανακοινωθέν της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στο οποίο τονιζόταν ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ «είναι αναγκαίοι και επιβεβλημένοι»!

Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι υπογραφές μπήκαν ενώ οι βομβαρδισμοί ήταν εν εξελίξει...

Παράρτημα του ΝΑΤΟ η Ελλάδα - Στρατιώτες της KFOR οι Ελληνες!

Η κυβέρνηση Σημίτη μετέτρεψε την ελληνική επικράτεια σε ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ. Ολες οι δυνάμεις κατοχής προς το Κοσσυφοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή - παρά και ενάντια στο Σύνταγμα που απαγορεύει διέλευση ξένων στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος - πέρασαν και περνούν από την Ελλάδα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, από την έναρξη του πολέμου μέχρι τα τέλη του περσινού Σεπτέμβρη είχαν περάσει από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες!

Οσο για τις αποκαλύψεις του «Ρ» δε χρειάζονται σχόλια. Στις 4-4-99 και στις 9-5-99, ο «Ρ» δημοσίευσε απόρρητα ΝΑΤΟικά ντοκουμέντα, όπου αποδεικνύεται ότι - με την υπογραφή της κυβέρνησης - η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Αγχίαλος, το Λιτόχωρο αποτέλεσαν ΝΑΤΟικό εξάρτημα και, ειδικά, ότι η συμπρωτεύουσα συνιστούσε το «διοικητικό κέντρο» των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων.

Πρέπει να τονίσουμε το εξής: Στα ίδια αυτά έγγραφα αποκαλυπτόταν ότι η κυβέρνηση είχε - πριν δηλαδή τον πόλεμο(!) - συμφωνήσει να στείλει στο πλαίσιο της K-FOR και Ελληνες φαντάρους υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ, στο Κοσσυφοπέδιο.

Ολα «νόμιμα» τα «λάθη» του ΝΑΤΟ!

Ποια ήταν η θέση της κυβέρνησης για τις θηριωδίες του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία; Ενα μόνο στοιχείο αρκεί: Στις 15-4-99, την επόμενη μέρα της σφαγής του κομβόι των Αλβανόφωνων προσφύγων, στην Πρίστινα, ο «Ρ» έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ερώτημα τι έχει να πει για τη δράση του ΝΑΤΟ.

Ιδού η απάντηση: «Η δράση του ΝΑΤΟ είναι νόμιμη... Η θέση αυτή μπορεί να επαναληφθεί εκ μέρους της κυβέρνησης ανά πάσα στιγμή»! Αυτή ήταν η δήλωση του Δ. Ρέππα...

Επαναλαμβάνουμε ότι η δήλωση αυτή έγινε μια μέρα μετά τη δολοφονία 80 περίπου άμαχων Κοσσοβάρων, τους οποίους υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ θα τους «έσωζε» με την επέμβασή του...

«Θεμιστοκλής», «Αβακς» και... «δε συμμετέχουμε»!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε συμμετείχε στον πόλεμο! Ετσι λέει... Πέρα όμως από το τι λέει, υπάρχει και το τι έκανε. Να ένα δείγμα του τι έκανε η κυβέρνηση στον πόλεμο:

  • Στις 25-5-99, η κυβέρνηση υπέγραψε την αποστολή 50.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.
  • Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης ομολόγησε, στις 10-5-99, στη Βουλή, ότι συμμετείχαν και ελληνικά πληρώματα στις πτήσεις των ΑΒΑΚΣ κατά της Γιουγκοσλαβίας.
  • Η βάση του Ακτιου τέθηκε και επισήμως σε ενεργοποίηση, από τις 26-5-99, ώστε να πετούν τα ΑΒΑΚΣ όχι μόνο από γερμανικό και ιταλικό, αλλά και από ελληνικό έδαφος.
  • Τον Απρίλη του '99, η κυβέρνηση απέστειλε μέχρι και το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής», για να επανδρώσει τη ΝΑΤΟική αρμάδα κατά της Γιουγκοσλαβίας στην Αδριατική.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ