Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλία...

Στη Θεσσαλία πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς που καταδικάζουν το ΝΑΤΟικό έγκλημα, καταγγέλλουν ως συνένοχη την ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων και φοιτητών από τη γειτονική χώρα.

Χτες αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας επισκέφτηκε τον νομάρχη Γιάννη Φλώρο και τον δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη, ζητώντας να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κατά των εγκληματικών ενεργειών του ΝΑΤΟ.

Κατά τις συναντήσεις, ο Χρήστος Χαλκιάς, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, τόνισε ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, με τις αποκαλύψεις για τις ολέθριες συνέπειες των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχε εκφράσει από παλιά το φιλειρηνικό κίνημα. Κατήγγειλε, δε, όλους όσοι είχαν «σφίξει το χέρι» του αρχιεγκληματία Γουέσλεϊ Κλαρκ κατά τη δεξίωση που έγινε στην έναρξη λειτουργίας του Στρατηγείου στον Τύρναβο και αναφέρθηκε στους πολλούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνοντας ότι αυτοί θα συνεχιστούν.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης επανέλαβαν την απαίτησή τους να γυρίσουν στη χώρα τους οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές, να απομακρυνθεί το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ και να γίνουν έρευνες στο πεδίο βολής στην Κρανιά Ελασσόνας.

Ο νομάρχης Λάρισας παραδέχτηκε ότι επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των ειρηνόφιλων ανθρώπων της περιοχής και υποσχέθηκε να φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Λάρισας δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προτάσεις της Επιτροπής Ειρήνης. Το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, που θα συνεδριάσει την Τρίτη, ύστερα από πρόταση της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Τρικάλων, με σχετική επιστολή της, καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο ν' ασχοληθεί εκτάκτως με το θέμα και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να επιστρέψουν αμέσως οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές.

Ανακοινώσεις καταδίκης

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ καταδικάζει το ΝΑΤΟικό έγκλημα, καλεί τα μέλη του και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο και επισημαίνει: «Η Ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη γι' αυτή την καταστροφή. Ζητάμε από την κυβέρνηση ν' αποσύρει αμέσως τα στρατευμένα παιδιά, αξιωματικούς και φαντάρους που είναι εκεί. Ζητάμε να λύσει το πρόβλημα των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν εκεί, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Την αγανάκτηση και την οργή του για το αποτρόπαιο έγκλημα των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών των Βαλκανίων εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων στην οποία τονίζει: «Καλούμε τις γυναίκες ν' αντιδράσουν, ν' αγωνιστούν, απαιτώντας να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα που υπάρχουν στη χώρα μας, να διαλυθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, ν' απομακρυνθεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να διαλυθούν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που απειλούν την ύπαρξη του πλανήτη και την υπόσταση της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ