Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Τα τρακτέρ "όργωσαν" την πόλη

Αγρότες από τα χωριά του Νομού Λάρισας, με 1.500 και πλέον τρακτέρ, κατέβηκαν χτες στην πόλη, απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, δίνοντας δυναμική απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση, που βάλθηκαν ν' αφανίσουν την ελληνική γεωργία.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μίλησαν ο Αχ. Μπουχλαριώτης,πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και ο Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Ο Γ. Παττάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε στην ελληνική γεωργία η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική. "Η αναθεώρηση της ΚΑΠ - είπε - είναι πιο οδυνηρή. Πολλοί οι σκοποί της. Οι πιο βασικοί είναι η μείωση των τιμών των πρώτων υλών,για να καρπούνται τεράστια κέρδη τα μονοπώλια και η μείωση της παραγωγής και συνεπώς των επιδοτήσεων".

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα πλήγματα που ήδη δέχτηκαν τα σιτηρά,τα καλαμπόκια,οι ελαιούχοι σπόροι και ο καπνός και υπογράμμισε πως ανάλογα πλήγματα αναμένονται στα κτηνοτροφικά προϊόντα και ιδιαίτερα στο βαμβάκι και τα οπωροκηπευτικά τώρα. "Θέλουν να μας ξεκληρίσουν, ας το καταλάβουμε όλοι", τόνισε και υπογράμμισε: "Περνάμε δύσκολες ώρες. Τα προβλήματά μας δε λύνονται παρά μόνο με αγώνες. Κι αυτοί που λένε ότι οι αγώνες δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα λένε ψέματα γιατί εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα" για να καταλήξει: "Θυμηθείτε τις κατακτήσεις μας. Με τους σκληρούς αγώνες πετύχαμε αυτά που πετύχαμε. Θυμηθείτε τους αγώνες των καπνοπαραγωγών, θυμηθείτε τους αγώνες των Γάλλων αγροτών όταν "έκαιγαν" το Παρίσι. Τούτες τις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείξουμε και θα το δείξουμε, ότι δε θα περάσει η προσπάθεια που γίνεται, από πολλές πλευρές για τη διάλυση του αγροτικού κινήματος".

Ο ομιλητής, διακοπτόμενος από συνθήματα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως: "Εμείς οι αγρότες αποδείξαμε και στο παρελθόν, θα αποδείξουμε και τώρα ότι μπορούμε να δουλεύουμε σκληρά στο νερό και στον ήλιο, στο κρύο και στη ζέστη, στην παγωνιά και στο λιοπύρι, αλλά και να αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε τη σοδειά μας, τον ιδρώτα μας και το βιος μας. Απομονώστε αυτούς που θέλουν να μας χωρίσουν, να μας διασπάσουν, να μας διαλύσουν. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας".

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Αντ. Σκυλλάκος βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ν. Κατσαρός βουλευτής της ΝΔ. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα στο νομάρχη Λάρισας Γ. Φλώρο και μετά με τα τρακτέρ οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό μέχρι το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάθηκε η σοδειά(1997-08-12 00:00:00.0)
Προς τι η έκπληξη;(1997-07-16 00:00:00.0)
"Λάδι στη φωτιά"(1996-12-17 00:00:00.0)
Με τη λάμψη στα μάτια(1996-12-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικότητα στην Ελασσόνα(1995-03-01 00:00:00.0)
Εκλεισαν τα Τέμπη(1995-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ