Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Μαχητικά υπό καταρρακτώδη βροχή

Επί 6ωρο οι αγρότες Βελεστίνου, Αλμυρού, Σούρπης απέκλεισαν με πολλές εκατοντάδες τρακτέρ το συγκοινωνιακό κόμβο Μικροθηβών, κόβοντας την επικοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης και Βόλου - Φαρσάλων

Μαχητικό και μαζικό "παρών" έδωσαν οι αγρότες της Μαγνησίας, που με πολλές εκατοντάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν χτες από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3.30 μ.μ. τον κόμβο των Μικροθηβών, όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι Βόλου - Φαρσάλων και ο Εθνικός δρόμος Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα από τις περιοχές Αλμυρού, Σούρπης και Βελεστίνου, με καταρρακτώδη βροχή και τσουχτερό κρύο πορευόμενοι προς τον κόμβο, όπου παρέταξαν τα αγροτικά μηχανήματα σε μήκος χιλιομέτρων πάνω και κάτω από τη γέφυρα. Ο αποκλεισμός των δρόμων είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ατέλειωτες ουρές φορτηγών και επιβατηγών αυτοκινήτων.

Πέρα από τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτών, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν το ενωτικό πνεύμα που κυριάρχησε, ανεξάρτητα από πολιτικά "πιστεύω". Τέτοιο ενωτικό συλλαλητήριο είχε πάνω από 15 χρόνια να πραγματοποιηθεί στο νομό Μαγνησίας μας είπε ο Κώστας Σώμος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και είναι πρόκριμα για τη νέα μεγάλη πανθεσσαλική αγροτική κινητοποίηση που ετοιμάζεται στις επόμενες μέρες...

Στις ομιλίες που έγιναν, ο Κ. Σώμος κατάγγειλε την καταστροφική αγροτική πολιτική της ΕΕ τη νέα ΚΑΠ και τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η πολιτική αυτή τονίστηκε, αντί για διαρθρωτικά μέτρα στο γεωργικό τομέα, για την εκτροπή του Αχελώου που θα έδινε ζωή στην περιοχή με τη γενικότερη ανάπτυξη, χρηματοδοτεί, απλώς έργα συγκοινωνιακά κλπ. για τη διευκόλυνση της μετατροπής της χώρας σε περιοχή φθηνών υπηρεσιών κλπ. Εμείς, όμως, όπως δείχνει το σημερινό συλλαλητήριο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί επιμένουμε να μείνουμε στα χωριά μας, υπογράμμισε.

Με ενωτικό πνεύμα μίλησαν και ο Δ. Νανάς μέλος της Συντονιστικής και κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο, ενώ ο Β. Ζαρκάδας από την ΟΑΣ Ν. Μαγνησίας, επισήμανε πως οι αγρότες, όχι μόνο στη Λάρισα, στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο θα πάμε, αλλά θα φτάσουμε μέχρι την Αθήνα. Κάλεσε και την άλλη Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων σε ενότητα. Ο πρόεδρος της τελευταίας Δ. Πάσχος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και όλοι οι αγρότες έδωσαν ραντεβού στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ