Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Θεσσαλία έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα

Αγρότες με χιλιάδες τρακτέρ πολιόρκησαν χτες τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων

Των απεσταλμένων μας Π. ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗ - Κ. ΔΕΤΣΙΚΑ

Τόσο μεγάλη αγροτική κινητοποίηση σαν τη χτεσινή - και μάλιστα κάτω από καταρρακτώδη βροχή - είχε πολλά χρόνια να "δει" η Θεσσαλία. Οι αγρότες από τους τέσσερις νομούς της περιοχής με χιλιάδες τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγεί την ελληνική γεωργία στην καταστροφή.Μπήκαν στις πλατείες των πόλεων, απέκλεισαν περιφερειακούς δρόμους και την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι αγρότες του Βελεστίνου και του Αλμυρού Μαγνησίας,οι οποίοι με εκατοντάδες τρακτέρ απέκλεισαν από τις 10.30 το πρωί ως αργά το απόγευμα, την Εθνική οδό, σε δύο σημεία στο ύψος του Βελεστίνου και των Μικροθηβών. Ηταν τόσα πολλά τα τρακτέρ, που εκτάθηκαν σε μήκος χιλιομέτρων επί της νέας και της παλιάς Εθνικής οδού. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, χιλιάδες αγρότες παρέμειναν - μούσκεμα ως το κόκαλο - στους χώρους του αποκλεισμού, ακούγοντας τους ομιλητές και φωνάζοντας συνθήματα.

Μισή ώρα αργότερα, πάνω από 1.500 τρακτέρ έφταναν στο κέντρο της Λάρισας,αποκλείοντας όλες τις εισόδους της πόλης. Στην κεντρική πλατεία - κάτω από κατακλυσμό βροχής - πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία κι ύστερα το "κομβόι" με τα γεωργικά μηχανήματα κατευθύνθηκε προς την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, την οποία απέκλεισαν σε δύο κόμβους μέχρι το απόγευμα.

Στις 11 το πρωί κατέφθασαν στην πλατεία "Ρήγα Φεραίου" των Τρικάλων άλλες εκατοντάδες τρακτέρ με πολλαπλάσιους αγρότες από τα χωριά του νομού. Την ίδια ώρα πάνω από 2.000 αγρότες συμμετείχαν στη συγκέντρωση χωρίς τρακτέρ που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας.

Η τεράστια, πρωτοφανής επιτυχία των αγροτικών κινητοποιήσεων στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς αποτελεί - όπως εκτιμούσαν όλοι - πρόκριμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο πανθεσσαλικό παναγροτικό συλλαλητήριο,που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ