Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ "έσπασαν" δυο απεργίες

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δύο Νοσοκομεία της Αθήνας, για την άμεση καταβολή του οφειλομένου ποσού του επιδόματος των 18.000 δραχμών, "έσπασαν" χτες στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Στο "Α. Φλέμιγκ" οι εργαζόμενοι έκαναν χτες για 15η ημέρα επίσχεση εργασίας. Οπως καταγγέλλει ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός που υποστηρίζεται από τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ πραξικοπηματικά μετέτρεψαν τη συγκέντρωση των εργαζομένων σε γενική συνέλευση και ψήφισαν αναστολή των κινητοποιήσεων, χωρίς να περιμένουν την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησης του Νοσοκομείου. Προφανώς, στηρίχτηκαν σε χτεσινή ανακοίνωση της διοίκησης που λέει ότι η προκαταβολή (σ.σ. το 1/3 του ποσού, περίπου 100.000 δραχμές) θα καταβληθεί στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του Απρίλη και η δεύτερη δόση μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Το ίδιο συνέβη χτες και στο "Αγία Ολγα" στη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιούσαν τετράωρη στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα γενική συνέλευση για την ερχόμενη Δευτέρα.

  • Σαρανταοχτάωρη απεργία άρχισαν χτες τα μεσάνυχτα οι Τεχνολόγοι - Παρασκευαστές των δημόσιων και δημοσιοποιημένων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ