Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Καταγγέλλουν τον συνεχή εμπαιγμό

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποίησαν χτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις

Παρά το κρύο και τον Βαρδάρη χθες το πρωϊ στην Θεσσαλονίκη, πάνω από 1.000 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και Επαναπατρισθέντες Πολιτικοί Πρόσφυγες απ' όλη την Κεντρική Μακεδονία διαδήλωσαν, για μια ακόμα φορά, ενάντια στην αδικία και τον συνεχή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, ζητώντας την υλική και ηθική αποκατάστασή τους.

"Είμαστε 15.000 αγωνιστές και επαναπατρισθένετες πολιτικοί πρόσφυγες, τόνισε στον "Ρ" ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Κ. Μακεδονίας, Αντρέας Παπαθεοδώρου, σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε παρά τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Δεν μας πτοούν τα ΜΑΤ, είμαστε όρθιοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα".

Μετά το τέλος των ομιλιών οι ασπρομάλληδες αγωνιστές πραγματοποίησαν πορεία προς το ΥΜΑΘ, αφού προηγουμένως στην συμβολή των δρόμων Βενιζέλου και Εγνατίας διέκοψαν για λίγο την κυκλοφορία της διασταύρωσης. Στην κινητοποίηση μετείχαν αντιπροσωπείες απ' όλους τους νομούς της Μακεδονίας. Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλή τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κατσαρό, παρεβρέθηκε και χαιρέτησε στην συγκέντρωση ενώ παρόντες ήταν και ο νομαρχιακός σύμβουλος, Μιχάλης Σπυριδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Γιαννούσης. Στο ΥΜΑΘ εκπρόσωποι των αγωνιστών συναντήθηκαν με τον υπουργό και του έθεσαν τα αιτήματά τους, εισπράτοντας ως συνήθως την γνωστή... κατανόηση. "Ανήκουμε σ' έναν χώρο που ξέρει πως ν' αγωνίζεται. Αν δεν υλοποιήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της θα συνεχίσουμε. Φτάνει πια η κοροϊδία", τόνισε στο τέλος των κινητοποιήσεων ο Σ. Μπουντούκας, 76 χρόνων.

Εξάλλου οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Καβάλας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωϊ στην αίθουσα των γραφείων της ΠΕΑΕΑ διαμαρτυρόμενοι για τον συνεχιζόμενο, απ' την κυβέρνηση, εμπαιγμό εις βάρος τους και ζητώντας την επαναχορήγηση των συντάξεων τους. Το ψήφισμά τους, οπου αναλυτικά αναφέρονται τα αιτήματά τους, παρέδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ στον Νομάρχη Καβάλας, ο οποίος εκδήλωσε την προσωπική του συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

Συγκεντρώσεις με μεγάλη συμμετοχή αγωνιστών έγιναν χτες στις τέσσερεις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα η κινητοποίηση ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ