Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση

Σήμερα από τις 11 πμ μέχρι τις 4 μμ. Μεθαύριο 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξωθεί με τη στάση της η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ και τα πολιτικά αεροδρόμια (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

Η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ κήρυξε για σήμερα 5ωρη στάση εργασίας (11 πμ - 4 μμ), αντιδρώντας στις επιλογές της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ εξήγγειλαν για μεθαύριο Πέμπτη, 4ωρη στάση εργασίας, καταγγέλλοντας ότι "δε θα περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης", που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ετσι, σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 μμ, δε θα κυκλοφορήσουν τα τρόλεϊ. Τις ώρες αυτές οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, κατά την οποία είναι ενδεχόμενο να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ διαμαρτύρεται γιατί δεν υλοποιούνται οι εξαγγελίες για την αγορά 200 τρόλεϊ, για την επέκταση των νέων γραμμών και για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως έχει υποσχεθεί η νέα διοίκηση. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ ζητούν να μετάσχει εκπρόσωπός τους στην επιτροπή που καταρτίζει τις προδιαγραφές για τα νέα τρόλεϊ, να σταματήσει η "ειδική μεταχείριση" 150 και πλέον οδηγών, που μένουν "ρουσφετολογικά αραχτοί" και να τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι τα προβαλλόμενα αιτήματα "έχουν λυθεί ή έχουν δρομολογηθεί" και ότι "είναι πάντα υπέρ του διαλόγου". Κάτι, όμως, που αντικρούει η Ενωση Εργαζομένων και καταγγέλλει το γενικό διευθυντή του ΗΛΠΑΠ, Θ. Γκιόκα,για "εμπαιγμό". Παράλληλα, τον καλεί στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, για να δεσμευτεί συγκεκριμένα και "να αφήσει στην άκρη τα μισόλογα".

Η ΟΣΥΠΑ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), έχει εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας (7.30 - 11.30 πρωί) για μεθαύριο Πέμπτη, καταγγέλλοντας την "επιδημία διώξεων" σε βάρος συνδικαλιστών του χώρου. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Β. Αλεβιζόπουλου,και του προέδρου του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων ΥΠΑ, Σωτ. Ζαργαβατσάκη,"για ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος", στα αδικήματα που φέρεται ότι διέπραξε ο ηλεκτρολόγος Νεοφ. Αργυρίου κατά τη διάρκεια της απεργίας της 24.12.1994. Οι δυο συνδικαλιστές απολογούνται μεθαύριο στον ανακριτή. Η ΟΣΥΠΑ καλεί τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τους εργαζόμενους, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9 το πρωί της Πέμπτης, στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ