Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτη τροπολογία για το "18 Ανω"

Δεν αφορά όλους τους συμβασιούχους. "Η συμφωνία μου αφορούσε και τους 33 θεραπευτές", δήλωσε ο Σπ. Στριφτάρης στο "Ρ"

Με απαράδεκτο τρόπο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους συμβασιούχους θεραπευτές του περίπτερου "18 Ανω" με την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά τη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου.

Τελικά η τροπολογία αφορά μόνο τους 25 θεραπευτές απ' τους 33 συνολικά θεραπευτές. Αφήνει, δηλαδή, εκτός της ρύθμισης τους οχτώ θεραπευτές, των οποίων μάλιστα η σύμβαση έληξε πρώτα. Χτες με ομόφωνη απόφασή της η θεραπευτική ομάδα του "18 Ανω" αποφάσισε κινητοποίηση.

Ο υφυπουργός Μ. Σκουλάκης με δηλώσεις του υποσχέθηκε ότι οι οχτώ θα προσληφθούν απ' τον ΟΚΑΝΑ. Πλην όμως, πριν δέκα μέρες το ίδιο θέμα είχε τεθεί ξανά στον ΟΚΑΝΑ και είχε απορριφθεί δικαιολογημένα με το επιχείρημα ότι με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται θέσεις απ' τον οργανισμό για άλλα δικά του προγράμματα.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανήθικος και όσον αφορά τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων της Βουλής προς την τροπολογία. "Η δική μου σύμφωνη γνώμη αφορούσε και τους 33 θεραπευτές και είναι αδιαπραγμάτευτη" δήλωσε χτες βράδυ στο "Ρ" ο βουλευτής του ΚΚΕΣπ. Στριφτάρης.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Μ. Σκουλάκης απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους του "18 Ανω" να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, υποστηρίζοντας ότι η σχετική τροπολογία που υπογράφτηκε απ' τους συναρμόδιους υπουργούς επιλύει "άμεσα και οριστικά το πρόβλημα που προέκυψε στη λειτουργία του "18 Ανω" και εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του με παράλληλη αναβάθμισή του". Ο Μ. Σκουλάκης αποφεύγει σκοπίμως να αναφέρει τον αριθμό των θεραπευτών, ενώ όσον αφορά την αναβάθμισή του "18 Ανω" προτρέχει πολύ, διότι αυτό μπορεί να γίνει με την πρόσληψη είκοσι ακόμα θεραπευτών, όπως προτείνουν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο "18 Ανω".

Με ανακοίνωσή της η θεραπευτική ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης του "18 Ανω" ζητά απ' τον υφυπουργό να μην εξαιρέσει κανέναν συμβασιούχο απ' την τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ