Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Υπό τους ήχους ενός συλλαλητηρίου αντίστασης

Πλήθος φορέων διαδηλώνει σήμερα, στις 6 μμ, έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενάντια στην πρόσθετη φορολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ

Με κεντρικό σύνθημα "Αντισταθείτε στην πολιτική που ξεζουμίζει το εισόδημά μας. Πείτε ΟΧΙ στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε νέο φορομπηχτικό μηχανισμό",πλήθος φορέων διαδηλώνουν σήμερα, στις 6 το απόγευμα έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,όπου διεξάγονται οι εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί κατευθύνσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ, με την οποία συμμορφώνεται η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, εργαζόμενοι και φορείς υψώνουν σήμερα φωνή αντίστασης και ανυπακοής. Υψώνουν το αίτημα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες, οργανώνονται και διεκδικούν την ύπαρξη μιας Αυτοδιοίκησης που θα διατηρεί τα λαϊκά, κοινωνικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά της. Λένε "όχι" στους νέους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις που πρόκειται να αποφασιστούν ως κατεύθυνση για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν: Οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Νέας Ιωνίας, Βύρωνα, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Ζεφυρίου, Θριάσιου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά, το Σωματείο Θερμαστολαδάδων Εμπορικού Ναυτικού "Στέφενσων", το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου "Προμηθέας", η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει επίσης ότι θα συμμετέχουν, ακόμη, τα σωματεία εργαζομένων των Δήμων Κηφισιάς, Ιλίου, Μοσχάτου και το σωματείο εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ. Επίσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ) του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας,ο Σύλλογος Διαχειριστών ΚΠΣ και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στους ΚΠΣ.

Τη συμμετοχή των οικοδόμων του Πειραιά στο αυριανό συλλαλητήριο δήλωσε και η Ενωση Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Πειραιά "Η Ενότητα", καθώς επίσης τα παραρτήματα Ηλιούπολης - Υμηττού και Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τα Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης - Υμηττού, Μπραχαμίου - Αλίμου και Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού και ο Σύλλογος Γυναικών Ελληνικού. Συμμετοχή έχουν δηλώσει, ακόμη, το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τα μέλη της να κάνουν το ίδιο. Με ανακοίνωσή της, επίσης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΑ) καλεί τα σωματεία - μέλη της και τους χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να δώσουν το "παρών" στο σημερινό συλλαλητήριο. "Απαιτούμε Αυτοδιοίκηση για όλους τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπόρευμα. ΟΧΙ νέα φορολογικά βάρη στους δημότες. Υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό και λαϊκό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης", σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΕΒΑ.

Να αντισταθούν στην πολιτική που ξεζουμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, να πουν ΟΧΙ στη μετατροπή της ΤΑ σε φορομπηχτικό μηχανισμό καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής", απευθύνοντας, παράλληλα, πρόσκληση συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγάλεω "Πρόοδος", καλώντας τους συνέδρους να ακούσουν τη φωνή των δημοτών να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια επιβολής νέων φόρων όπως προστάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα καλεί τους κατοίκους του Αιγάλεω να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ