Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Προκλητική δικαστική δίωξη μαθητών

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη έξι μαθητών των ΤΕΛ - ΤΕΣ Εύοσμου, ανάμεσά τους και του μέλους της ΚΝΕ Σ. Κελίδου,για τις καταλήψεις 1992 - 93, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Οι μαθητές αυτοί κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Κατηγορίες που στοιχειοθετούνται μετά από ένα καλοστημένο σκηνικό μαρτυριών μελών ΔΣ Συλλόγου Γονέων ενός σχολείου για μαθητές άλλου σχολείου και διευθυντών, μιας και κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης χρειάζεται και τους "πληροφοριοδότες" της. Η συνέχιση των δικαστικών διώξεων αγωνιστών μαθητών αναδεικνύει σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Μέχρι πότε οι μαθητές που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους θα αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες σερνόμενοι σε δικαστήρια; Θα πάρει θέση επιτέλους ο νέος υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Ενα πράγμα είναι σίγουρο. Την ώρα που η εικόνα της δημόσιας δωρεάν παιδείας χαρακτηρίζεται από τη μιζέρια και φτώχεια του 6,7%, οι ιδιώτες κερδοσκόποι θησαυρίζουν με τα διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ χωρίς να παρέχουν ουσιαστικά επαγγελματικά εφόδια. Ενάντια σ' αυτήν ακριβώς την εξέλιξη αγωνίστηκαν οι μαθητές που σήμερα δικάζονται. Τα κόμματα που έχουν αναγορεύσει σε μονόδρομο τις κατευθύνσεις της Λευκής Βίβλου της ΕΕ για την παιδεία, οδηγώντας σε ξεκλήρισμα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, φοβούνται τις αντιστάσεις, τους μαζικούς αγώνες που γεννά η πολιτική τους.

Η προσπάθεια που γίνεται να λειτουργήσουν εκφοβιστικά σειρά δικαστικών διώξεων αυτό τον καιρό στους μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης, ενόψει κινητοποιήσεών τους, δε θα περάσει. Η κυβέρνηση με τον "νέο" αντιλαϊκό - αντιεκπαιδευτικό προϋπολογισμό που θα καταθέσει, θα συναντήσει τη μαζική αγωνιστική απάντηση των μαθητών και των άλλων φορέων της εκπαίδευσης".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ