Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αναγκαίος ο κοινός αγώνας

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις και πορείες των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

"Το ΚΚΕ δηλώνει εκ νέου την αμέριστη υποστήριξή του στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των απόμαχων της δουλιάς, τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σαν ζητιάνους και παρείσακτους. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, που παραχωρεί ακόμα περισσότερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά τους συνταξιούχους σε καθεστώς πείνας και εξαθλίωσης. Στις σημερινές συνθήκες γίνεται πιο αναγκαίος από ποτέ ο κοινός αγώνας των συνταξιούχων με τους εργαζόμενους, η έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα στα διάφορα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης, καθώς και η ενιαία δράση της με τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Μόνο ένα γερό, οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο λαϊκό μέτωπο μπορεί να αποσπάσει λύσεις, να υπερασπίσει κατακτήσεις και να βάλει τη σφραγίδα του στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις".

Ο Ορ. Κολοζώφ

Ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και δήλωσε στο "Ρ": "Κάθε μέρα που περνάει, είναι και χειρότερη για τους συνταξιούχους. Για άλλη μια φορά αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους, για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Χρειάζεται η κυβέρνηση να ακούσει περισσότερο αυτό τον κόσμο, έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια με αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι έχουν εξαντληθεί πια τα όρια αναμονής και υποσχέσεων. Είναι η στιγμή που η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ