Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ 1ΗΣ ΤΕΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ζητούν να κάνουν μάθημα σαν άνθρωποι!

Διήμερη λευκή αποχή ξεκίνησαν από χτες, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες στέγασης

Διήμερη λευκή αποχή ξεκίνησαν από χτες οι μαθητές της 1ης ΤΕΣ Καισαριανής, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο που στεγάζει το σχολείο τους.

Το κτίριο που στεγάζει την 1η απογευματινή ΤΕΣ Καισαριανής - το πρωί λειτουργεί στο ίδιο κτίριο το 1ο ΤΕΛ - έχει χτιστεί προπολεμικά και ανήκει σε ιδιώτη. Στις ασφυκτικά μικρές αίθουσές του κάνουν μάθημα μέχρι και 39 μαθητές, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει ότι κατάφερε να μειώσει τους μαθητές το πολύ σε 30 για κάθε σχολική αίθουσα.

Φυσικά τα προβλήματα δε σταματούν εκεί, αφού το σχολείο δε διαθέτει ούτε θέρμανση, ενώ ακόμα και οι τουαλέτες του απειλούν την υγεία των μαθητών. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ύπαρξη εργαστηρίων στο σχολείο και οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Υμηττό για να παρακολουθούν τα εργαστηριακά μαθήματα - τα οποία φυσικά αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων - με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες.

Ο Ν. Βασιλείου, εργαζόμενος μαθητής στο β τμήμα λογιστών της ΤΕΣ, μιλώντας για τα αιτήματα των μαθητών, είπε: "Αυτό που ζητάμε είναι να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου και φυσικά επειδή, όσο γρήγορα και να γίνουν, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια χρονιά, ζητάμε να μεταστεγαστούμε προσωρινά σε άλλο κτίριο. Αυτό είναι στο χέρι του δημάρχου να το κάνει αν θέλει".

Χτες το σχολείο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Β ΕΛΜΕ Αθήνας και της Ενωσης Γονέων Καισαριανής, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ