Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Εξι επιχειρηματίες σε νέα υπόθεση

Οι επιχειρηματίες Δ. Μελισσανίδης,Ι. Καρράς,Ν. Σουλιώτης,Κ. Τυλιγάδας και Αφοί Κωνσταντίνου κατηγορούνται για μια ακόμη φορά από τις δικαστικές αρχές του Πειραιά για εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου, με εικονικούς ανεφοδιασμούς θαλαμηγών και εμπορικών πλοίων.

Η νέα υπόθεση, από την οποία το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 437 εκατομμύρια δραχμές από διαφυγόντες δασμούς και φόρους, σημειώθηκε κατά τη διετία '94-'95, με τη συμμετοχή 32 τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι βεβαίωσαν ψευδώς ανεφοδιασμούς πλοίων από τις εταιρίες "Πετρέλαια Αιγαίου", "Κον Οϊλ" και "Σταρ Εφοδιαστική", ώστε να δικαιολογήσουν το πετρέλαιο που διακινήθηκε τελικά παράνομα στην εσωτερική αγορά.

Εναντίον των επιχειρηματιών ασκήθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ι. Λαμπρόπουλο ποινικές διώξεις για λαθρεμπορία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και για ψευδή βεβαίωση και άμεση συνεργία σε λαθρεμπορία εναντίον των τελωνειακών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώην ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδης και Ι. Καρράς, αντιμετωπίζουν ήδη ανάλογες κατηγορίες για σειρά σχετικών υποθέσεων, βρίσκονται όμως ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ