Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από πότε..;

Από πότε και με ποιο τρόπο οι διάφορες πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην ενίσχυση της κατανόησης και της φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση των προκαταλήψεων, των εθνικιστικών και σοβινιστικών αντιλήψεων και βλέψεων, συγκαλύπτουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα, τις απαράδεκτες διεκδικήσεις, που εγείρει η Αγκυρα σε βάρος της Ελλάδας;

Το ερώτημα γεννήθηκε, επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίσθηκε προχτές - εκφράζοντας προφανώς την επίσημη θέση της κυβέρνησης - ότι "η κυβέρνηση ασφαλώς και επιθυμεί την προσέγγιση και την επίτευξη καλής γειτονίας και φιλίας με την Τουρκία, αλλά αυτή τη στιγμή το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι καλό, με απόλυτη ευθύνη της Τουρκίας. Επομένως τα μηνύματα, που δίνονται, πρέπει να αναδεικνύουν την πραγματικότητα και όχι να τη συγκαλύπτουν".

Και επειδή έχουμε την ακριβώς αντίθετη γνώμη απ' αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου και επιπλέον, θεωρούμε τις πρωτοβουλίες αυτές, ως τον πολυτιμότερο βοηθό μιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης, με τις γειτονικές χώρες, περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραθέσει τα συγκεκριμένα επιχειρήματά του. Αν πάντως, δε βρίσκει σχετικά επιχειρήματα, ας αναρωτηθεί για την κυβερνητική εξωτερική πολιτική, που δεν... αντέχει τέτοιες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ