Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ. και σε άλλες πόλεις διοργανώνουν στις 17 Οκτώβρη τα 413 και πλέον Συνδικάτα που στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε Αγρίνιο (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λάρισα, (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Ρέθυμνο (7.30 μ.μ., Δημαρχείο), Χανιά (7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων), Βόλο (Τρίτη 18/10, στις 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου). Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέες συγκεντρώσεις. Τη μέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, τα σωματεία θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και προβλέπει αποκατάσταση των ΣΣΕ και την κατάργηση προηγούμενων αντεργατικών νόμων.

Να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων τα σωματεία της δύναμής της και όλους τους οικοδόμους. Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει: «Η ανεργία έχει φτάσει το 90%! Η κατάργηση των ΣΣΕ έφερε τεράστια κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους οικοδόμους μεροκάματα 25-30 ευρώ και ωράριο από "ήλιο σε ήλιο"». «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τονίζει η Ομοσπονδία. Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ