Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι αύριο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την ανεργία

Στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί η συγκέντρωση των εργαζομένων στις κατασκευές

Να δώσουν μαζικό, μαχητικό, αγωνιστικό «παρών» στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και ταυτόχρονα μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας προς όφελος των εργαζομένων και συνολικά του λαού, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Το ραντεβού των εργαζομένων στις κατασκευές έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και σε αυτή την κατεύθυνση τα συνδικάτα παίρνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο με καθημερινές εξορμήσεις σε σπίτια, γειτονιές, μαγαζιά, κλπ.

Σε μαζική συμμετοχή μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στις 9.30 π.μ., στην πλ. Κάνιγγος, καλεί όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιαίτερα αυτούς των κλάδων της οικοδομής η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Για να διεκδικήσουν από κοινού ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, για έργα που θα διασφαλίζουν τις αναγκαίες υποδομές σε τομείς όπως Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέγερση φθηνών, ασφαλών και ποιοτικών λαϊκών κατοικιών, κλπ.

Η επιλογή είναι μονόδρομος, οργάνωση - αγώνας - σύγκρουση, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. «Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, τονίζει. Δε θα θυσιαστούμε για να περάσουν την κρίση τους, για να αυγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με καλή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο, θα απαιτούμε λύσεις. Θα αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας, δε θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί το σπίτι του συνάδελφου που είναι άνεργος. Θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο. Θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στα νοσοκομεία που πετούν έξω τους άνεργους συνάδελφους, γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο Υγείας, θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένειά μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας».

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης δρομολογεί λεωφορεία για τους εργαζόμενους της Μακεδονίας που θα αναχωρήσουν σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα από το Αγαλμα Βενιζέλου. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας έχει δρομολογήσει λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν αύριο, στις 6 π.μ., από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα (ακτή Δυμαίων). Την κάθοδό τους στην Αθήνα προετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ