Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Απέκτησαν νέο δημαρχείο

Καινούριο δημαρχείο απέκτησε ο Δήμος Βύρωνα σε κτίριο δικής του ιδιοκτησίας πλέον. Τη Δευτέρα το βράδυ, εκατοντάδες Βυρωνιώτες παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων του νέου τους δημαρχείου, για να γιορτάσουν και να τιμήσουν το γεγονός. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το λόγο πήραν ο δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου αυτού.

Ο δήμαρχος Νίκος Ρογκάκος,κατά το χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους επίτιμους δημάρχους του Βύρωνα Δ. Νικολαϊδη και Γ. Γεωργούτσο για τη μέχρι τώρα προσφορά τους στο δήμο. Ακολούθως τόνισε ότι το νέο δημαρχείο είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά θα πρέπει ο σχεδιασμός να είναι μακροπρόθεσμος, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν απαλλοτριωθεί 12 στρέμματα, όπου θα δημιουργηθεί δημοτικό πάρκο και πολιτιστικό μέγαρο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες του Βύρωνα. "Πρεσβεύουμε, συνέχισε, το έργο μας να συνοδεύεται από απόλυτη διαφάνεια και με την ηθική υπόσταση που αρμόζει στους ανθρώπους που λένε ότι έχουν ιδανικά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και σ' αυτό ζητάμε τη συνδρομή της πολιτείας, όπου κάτω από μια άλλη πολιτική και λογική στην ανακατανομή των οικονομικών μέσων που διαθέτει, να τα αποδίδει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε - τόνισε - τη συνδρομή του δημότη, να είναι ενεργός και να απαιτεί τόσο από την ΤΑ, όσο και από την πολιτεία. Ζητάμε, επίσης, να ενισχυθεί ο Β βαθμός της ΤΑ, να ενισχυθεί το κύτταρο της δημοκρατίας που είναι η πρωτοβάθμια ΤΑ. Κι αυτό γιατί η ΤΑ μπορεί να κάνει πολλά που η κεντρική εξουσία δεν μπορεί, για να μην πω ότι δε θέλει".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Παναγιώτης Μπουρλέσσας κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι το αίτημα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και των δημοτών για καλύτερες υπηρεσίες, γίνεται πραγματικότητα με τη σημερινή δημοτική αρχή. "Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι το σημερινό δημαρχείο είναι μια μεταβατική κατάσταση και το όνειρο του βυρωνιώτικου λαού για ένα νέο πολιτιστικό κέντρο, που θα στεγάζει και το δημαρχείο, θα γίνει πραγματικότητα. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε θετική προσπάθεια της δημοτικής αρχής".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής,ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λ. Κανελλόπουλος και ο περιφερειάρχης Αττικής Ν. Μιχαλόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ