Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι συνταξιούχοι ευχαριστούν το ΚΚΕ

Ομόφωνη απόφαση της ΣΕΑ και επιστολή προς το ΚΚΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων δημοσιοποίησε χτες την ομόφωνη απόφασή της με την οποία ευχαριστεί το ΚΚΕ για την πολύπλευρη συμπαράστασή του στα προβλήματα των συνταξιούχων.

Την απόφαση υπογράφουν εκ μέρους της Συντονιστικής Γραμματείας ο Ν. Φλέσσας,ο Χρ. Τριάντης και ο Δ. Κούστας και έχει ως εξής: "Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ελλάδας με ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της 11.6.1996 εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ΚΚΕ για την πολύπλευρη συμπαράστασή του στα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων, αλλά και για την πρόσφατη παρέμβαση στη Βουλή της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κ. Αλ. Παπαρήγα να πραγματοποιηθεί συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τα θέματά μας".

Η Αλ. Παπαρήγα ζήτησε την προ ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με επιστολή της που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη την επόμενη μέρα των εξαγγελιών των διαβόητων ΕΚΑΣ από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Στην επιστολή της μεταξύ των άλλων η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμιζε: "Αυτή η κακοστημένη φάρσα σε βάρος των συνταξιούχων πρέπει να τερματιστεί. Είναι αναγκαίο οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα και δημόσια πάνω σ' αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα. Προτείνουμε το γρηγορότερο δυνατόν και πάντως πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι να διεξαχθεί, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με θέμα την κατάσταση των συνταξιούχων της χώρας μας σήμερα".

Την προώθηση της προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζήτησε, μετά τη μεγαλειώδη πορεία της 13.6.1996, και η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων κατά τις συναντήσεις της στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλο,τους βουλευτές της ΝΔ Φ. Φουντουκίδου και Αθ. Βορίνοκαι τον Α. Λεντάκη από την ΠΟΛΑΝ.

Υπενθυμίζουμε στις 10.11.1996 το ΚΚΕ κατέθεσε, ως πρόταση νόμου στη Βουλή - που απορρίφτηκε απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - τη σχετική τότε απόφαση του ΙΚΑ, με την οποία ζητούσε την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του Ιδρύματος με τα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη, καθώς και την επανασύνδεση των αυξήσεων των συντάξεων με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης ζητούσε τη διαμόρφωση των άλλων συντάξεων στο 80% των εν ενεργεία μισθών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ