Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούνη 1996

Αύριο στο Πεδίον του Αρεως η συγκέντρωση της Αθήνας

Οργώνουν την Αθήνα και τον Πειραιά οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, για την επιτυχία της αυριανής συγκέντρωσης στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  3

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΩΝΩΝ
οι εκδηλώσεις του 22ου Φεστιβάλ

Πανελλαδική σύσκεψη στελεχών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

Οι εκδηλώσεις, για το 22ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, θα αποτελέσουν μόνο την αφορμή για να έρθουν στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της ελληνικής νεολαίας. Για να ξεκινήσει μια δυναμική ιδεολογική αντεπίθεση ενάντια στις συντηρητικές πολιτικές, αντιλήψεις και ιδεολογίες, που κόμματα και μηχανισμοί προβάλλουν στη νέα γενιά. Θα αποτελέσουν την ευκαιρία, για τη δημιουργία νέων λαϊκών συσπειρώσεων, με επίκεντρο τα νεολαιίστικα προβλήματα, τα οποία είναι ταυτόχρονα και προβλήματα της εργατικής τάξης, όλου του ελληνικού λαού. Αυτά αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή.

Η πορεία του 22ου Φεστιβάλ, θα είναι πορεία συνεχούς προσπάθειας, με βάση τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, για ανάπτυξη και οικοδόμηση επιμέρους μετώπων πάλης σε όλη τη χώρα, για τον πολιτισμό, την ειρήνη, το δικαίωμα της δουλιάς, το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δωρεάν δημόσια παιδεία, για το δικαίωμα στην άθληση, για τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών για δημοψήφισμα για τηΣυνθήκη του Μάαστριχτ.


ΣΕΛ.  20   -   21

"Είμαστε αντίθετοι με τις μεθοδεύσεις για την επιλογή αυτού του χώρου", δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια επίσκεψής της στην καρδιά του δάσους της Πάρνηθας. Στην περιοχή, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να εγκαταστήσει με το ζόρι ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Χτες, πάντως, έγινε καθαρό, ότι οι τελικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι ακόμα χειρότερες. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προανάγγειλε, ουσιαστικά, ότι τα 4/5 των σκουπιδιών της Αττικής θα συνεχίσουν να θάβονται στα Ανω Λιόσια


ΣΕΛ.  18   -   19

Οι δρόμοι της αντίστασης

"Στην Αγγλία σφάζουν τις αγελάδες, στη Γερμανία το κοινωνικό κράτος", έγραφε ένα απ' τα κεντρικά πανό της "Μεγάλης Πορείας στη Βόννη", που έκαναν περίπου 400.000 εργαζόμενοι, ενάντια στα πιο σκληρά, μέχρι σήμερα σ' αυτή τη χώρα, μέτρα λιτότητας και αφαίρεσης κεκτημένων δικαιωμάτων. Παρά την όποια υπερβολή του συνθήματος, ο συνειρμός για το ποιοι "σφάζουν" είναι ολοφάνερος.

Είναι εκείνοι, που στα άντρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θέλησαν να καλουπώσουν τη ζωή των εργαζομένων της Ευρώπης, με βάση απάνθρωπα, "λογιστικά" κριτήρια. Κριτήρια, ωφέλιμα και συμφέροντα αποκλειστικά και μόνο, για την ολιγαρχία του πολυεθνικού κεφαλαίου. Κριτήρια, που μόνο το Λουξεμβούργο μέχρι σήμερα έχει κατορθώσει να προσεγγίσει, ενώ στην πράξη έχουν, ήδη, αποδείξει τον καθοριστικό τους ρόλο στον πολλαπλασιασμό της ανεργίας, στην επιβολή των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας και στην επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Η Γερμανία, η αποκαλούμενη και "ατμομηχανή" της ΕΕ, δεν αποτέλεσε εξαίρεση της προαναφερόμενης πορείας.

Οι εργαζόμενοι, όμως, της Ευρώπης αντιστέκονται, νιώθοντας πως το "όνειρο" της "σύγκλισης", δεν είναι δικό τους. Χτες ήταν οι Γάλλοι εργάτες, σήμερα οι Γερμανοί που πλημμυρίζουν τους δρόμους, αύριο - σίγουρα - θα είναι η σειρά κάποιας άλλης χώρας. Μέχρι, το ποτάμι της δυσαρέσκειας, να ενωθεί στον κοινό στόχο.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ