Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεικτές περίπολοι στα δάση

Μεικτές περίπολοι από αστυνομικούς, δασικούς και στρατιωτικούς θα περιφρουρούν τα δάση της Αττικής. Στο Λεκανοπέδιο θα πραγματοποιούνται τρεις περίπολοι στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Πεντέλης, δυο περίπολοι στο Δασαρχείο Καπανδριτίου, δυο στο Δασαρχείο Πάρνηθας και από μία περίπολος στα Δασαρχεία Αιγάλεω, Μεγάρων και Λαυρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η κάθε περίπολος θα αποτελείται από έναν υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας, από το αντίστοιχο Δασαρχείο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις λεπτομέρειες της επιτήρησης και γενικότερα την εκτέλεση της αποστολής της περιπόλου, έναν αστυνομικό από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, καθώς και έναν υπαξιωματικό και στρατιώτη από τις κατά τόπους μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις σχετικές διαταγές που έχουν εκδοθεί επισημαίνεται η ανάγκη άψογης και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς και η επαρκής παρουσία των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, όταν και όπου επιβάλλεται.

Επίσης η ΕΛΑΣ θα συνδράμει στο έργο των δικτύων επιτήρησης που θα οργανωθούν πανελλαδικά από τις νομαρχίες. Παράλληλα, με την εκτέλεση των κύριων καθηκόντων της θα επεμβαίνει για την καταστολή πυρκαγιών με δικές της δυνάμεις και μέσα, μόλις γίνεται αντιληπτή η έναρξη πυρκαγιάς και θα ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες αρχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ