Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα

Αισιοδοξία και γόνιμος προβληματισμός από τα στελέχη της Οργάνωσης

Γόνιμος προβληματισμός, τόσο ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, όσο και για τη γενικότερη παρέμβαση της ΚΝΕ στους χώρους όπου ζει, σπουδάζει, δουλεύει η νεολαία, αναπτύχθηκε μεταξύ των στελεχών της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Περισσό και συζήτησαν για τη δραστηριότητα και τους στόχους του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Νάκης,έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ομιλία του στην ιδεολογικοπολιτική και στην πολιτιστική παρέμβαση που πρέπει να κάνει η ΚΝΕ μέσα από το φεστιβάλ. "Οι φεστιβαλικές δραστηριότητες των Οργανώσεών μας πρέπει να συνδυάζουν και την ιδεολογική πολιτική παρέμβαση, και την πολιτιστική". Σημείωσε επίσης ότι απαιτείται μεγαλύτερη επαφή με τη νεολαία στα ζητήματα της ειρήνης και της ανεργίας. Ο Γ. Νάκης τόνισε ακόμη τη σημασία που έχει ο συνδυασμός του ειδικού προβλήματος με τη γενική πολιτική της Οργάνωσης, κάτι που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε εκδήλωση.

Ο Ν. Σερετάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτίμησε ότι "μετρήσαμε σημαντικά στοιχεία, παρά την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία στήθηκαν". Δίνοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιείται το φεστιβάλ, τόνισε ότι γίνεται στο φόντο σημαντικών εξελίξεων στη χώρα μας, στη γειτονιά και στην περιοχή μας.

Περισσότερη φαντασία και μεράκι

Περισσότερη "φαντασία και μεράκι" και περιορισμό της "λογικής του καθήκοντος", στο στήσιμο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, "για να γίνει το φεστιβάλ όπως το θέλουμε", πρότεινε η Ν. Τσαρουχά,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην παρέμβασή της.

Φέτος, το φεστιβάλ της ΚΝΕ ξεκίνησε από τους χώρους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στις εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς αναφέρθηκε ο Π. Τσοκάνης,ο οποίος εκτίμησε ότι οι τρεις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο των πανεπιστημίων, ως πρώτη πρωτοβουλία, ήταν θετικό βήμα. "Πρέπει να καταλάβουμε όλοι καλά ότι το φεστιβάλ δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία. Χρειάζεται μια συνεχής δουλιά στη νεολαία, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα ζητήματα με τα οποία καταπιανόμαστε στις εκδηλώσεις μας", είπε ο Π. Αλέπης,γραμματέας του ΝΣ Χαλκίδας.

Η Π. Κατσάρα,γραμματέας του Τομέα Νοτίων Συνοικιών Αθήνας, έριξε βάρος στη σημασία του έγκαιρου σχεδιασμού των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων από τα καθοδηγητικά όργανα. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο είμαστε εφοδιασμένοι με περισσότερα επιχειρήματα, απ' ό,τι παλιότερα, αλλά επιπλέον είμαστε εφοδιασμένοι με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου.

Βάρος στην εργαζόμενη νεολαία

"Αν τα καθοδηγητικά όργανα σε οποιονδήποτε Τομέα δεν έχουν μόνιμη και σταθερή παρουσία στο χώρο τους, είναι φανερό ότι θα συναντήσουν και πρόβλημα με την προετοιμασία του φεστιβάλ στην περιοχή τους", είπε η Ν. Τσαγγάρη,γραμματέας του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ, και συνέχισε: "Πριν από λίγο διάστημα έληξε η καμπάνια εξορμήσεων και περιοδειών του Τομέα μας για την ανεργία. Τώρα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να συσπειρώσουμε στις γραμμές της ΚΝΕ ακόμα περισσότερους νέους εργαζόμενους. Η δραστηριότητα αυτή του Εργατικού Τομέα θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση μιας προφεστιβαλικής εκδήλωσης".

Ο Π. Καμίλος,γραμματέας της Οργάνωσης Αττικής, τόνισε την ιδιαιτερότητα της περιοχής στην οποία ανήκει, τόσο λόγω του μεγέθους της, όσο και των πολλών της προβλημάτων, κυρίως στα ζητήματα του περιβάλλοντος, του ρατσισμού και της ανεργίας, τομείς στους οποίους στοχεύει να επικεντρώσει ιδιαίτερα η Οργάνωση.

"Μέσα από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην εργαζόμενη νεολαία. Αυτό το μέτωπο πρέπει να το προσέξουμε πολύ γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία", είπε ο Κ. Καλαρίτης,γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Αιγάλεω.

Παρέμβαση και αποτελέσματα

Η μεγαλύτερη συμμετοχή νέων στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, εκτός Αθήνας, ήταν το ζητούμενο στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της ΚΝΕ από τις επαρχιακές Οργανώσεις. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, εκεί όπου η ΚΝΕ έχει μεγαλύτερη παρέμβαση, εισπράττει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ηρ. Τσαβδαρίδης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αντιιμπεριαλιστικό τριήμερο της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Ιούλη, τονίζοντας την αναγκαιότητα της μεγάλης συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση, αφού όπως είπε η αντιιμπεριαλιστική δράση στις σημερινές συνθήκες λαμβάνει εξέχουσα σημασία.

Αξιοσημείωτη ήταν η εμπειρία που μετέφερε η Α. Κουμέλη,από την Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ, η οποία τόνισε ότι τα θέματα που απασχολούν τις εκδηλώσεις της Οργάνωσης είναι τα ναρκωτικά, ο πολιτισμός και η ανεργία, που απασχολούν την κοινή γνώμη στην περιοχή, και μίλησε για πετυχημένο άνοιγμα της Οργάνωσης στις περισσότερο γεωργοκτηνοτροφικές περιοχές και σημαντική απήχηση των πολιτικών θέσεων του Κόμματος.

"Εκεί που η Οργάνωση έχει αναπτύξει σταθερούς δεσμούς με τους νέους, έχει και σίγουρα αποτελέσματα από τις φεστιβαλικές της εκδηλώσεις. Η Οργάνωσή μας στην Αιτωλοακαρνανία έχει κάνει έναν έντονο σχεδιασμό εξορμήσεων, συσκέψεων και άλλου είδους παρεμβάσεων στη νεολαία της τοπικής μας κοινωνίας", τόνισε ο Τ. Αγγελόπουλος,από την Οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ