Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καταλυτικά" τσιγάρα από τη ΣΕΚΑΠ

"Καταλυτικά" τσιγάρα ετοιμάζεται να βγάλει στην κυκλοφορία, η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος ΑΕ (ΣΕΚΑΠ), από τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Πρόκειται για μια εφεύρεση Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ειδικό φίλτρο (εμποτισμένο με αιμοσφαιρίνη κ.ά.) που θα δεσμεύει σε ποσοστό πάνω από 70% το μονοξείδιο του άνθρακα και αζώτου και τις ρίζες που εμπεριέχει η πίσσα, μειώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία, το κάπνισμα. Οπως δήλωσε χτες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Ηλ. Σεϊτανίδης, το συγκεκριμένο φίλτρο είναι μια πρωτοποριακή "πατέντα", η οποία κατοχυρώθηκε ήδη σε 116 χώρες και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των τσιγάρων, με μεγάλα οφέλη βέβαια για τη συνεταιριστική αυτή καπνοβιομηχανία. Οσο για την τιμή των "καταλυτικών" τσιγάρων που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε πέντε περίπου μήνες στην αγορά η ΣΕΚΑΠ, ο πρόεδρός της, είπε ότι αυτή θα κινείται κοντά στις τιμές που πωλούνται τα ξένα τσιγάρα.

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της επιχείρησης, τονίζοντας πως από το 1993 βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης, παρουσιάζει κέρδη και συνεχώς κερδίζει νέες αγορές στο εξωτερικό. Για την εγχώρια αγορά, όπου τα ξένα έχουν κατακτήσει το 62% από το 42% που κατείχαν πριν 5 χρόνια, είπε πως η ΣΕΚΑΠ κερδίζει πάλι το χαμένο έδαφος και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι η πρώτη ελληνική καπνοβιομηχανία. Τέλος, ο Ηλ. Σεϊτανίδης, έθιξε και το θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του φαινομένου αυτού, που συνεπάγεται απώλεια εσόδων για το δημόσιο γύρω στα 50 δισ. δραχμές ετησίως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Υγιεινά" τσιγάρα από τη ΣΕΚΑΠ(1997-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ