Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινό μέτωπο για την παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα η ΟΛΜΕ στη 1 μμ στο υπουργείο Παιδείας, ενώ την Παρασκευή στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από φορείς της εκπαίδευσης και του συνδικαλιστικού κινήματος, με πρωτοβουλία του ΚΣ της ΕΦΕΕ

Με κοινό αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στις συντηρητικές επιταγές που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή στις 6 μ.μ., οι φορείς της εκπαίδευσης και του συνδικαλιστικού κινήματος μετά από απόφαση της μεγάλης σύσκεψης μαζικών φορέων, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, με πρωτοβουλία του ΚΣ της ΕΦΕΕ.

Την κινητοποίηση αποφάσισαν από κοινού η ΕΦΕΕ και οι φορείς της εκπαίδευσης, του συνδικαλιστικού κινήματος, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και Ομοσπονδιών και Ενώσεων Γονέων σαν ένα πρώτο βήμα συντονισμού της δράσης τους όχι μόνο για να μην περάσουν τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά διεκδικώντας αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Παράλληλα, σήμερα στη 1 μμ η ΟΛΜΕ και οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν και οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να μην ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος για την προώθηση λύσεων, για το σύνολο των εκπαιδευτικών προβλημάτων. Επίσης, ζητούν να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό η διάταξη που νομιμοποιεί στη χώρα μας τα τμήματα του αλλοδαπού οργανισμού του Διεθνούς Απολυτηρίου.

Παράλληλα και οι εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου για το Εθνικό Απολυτήριο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν προχτές, χαρακτήρισαν ως πολιτικό και ιστορικό λάθος τη νομιμοποίηση των τμημάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου και σημείωσαν ότι η μεταβολή του εξεταστικού συστήματος δε θα φέρει αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οδηγείται σε αδιέξοδο η προσπάθεια ορισμού κοινού εκπροσώπου στα αρμόδια τμήματα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μετά την επιμονή του νομάρχη Θεσσαλονίκης να ορίσει πρόσωπο δικής του επιλογής, ενώ την ίδια ώρα και οι πέντε ΕΛΜΕ του νομού πρότειναν ένα και μόνο άτομο κοινής αποδοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ