Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "Ξυστό" στο μικροσκόπιο επιθεωρητών

Διενέργεια ελέγχου για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης του λαχείου "Ξυστό", σε σχέση με την εκτέλεση του έργου παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του από την "Κοινοπραξία Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου SCIENTIFIC - INTRALOT - ΑΤΡΟΠΟΣ" του Σ. Κόκκαλη, ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Κολιοκώστας με έγγραφο που απέστειλε προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, δύο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν: 1) Αν, κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της παραπάνω κοινοπραξίας στις 8-9-93, είχαν προσκομιστεί οι εγγυητικές επιστολές που προέβλεπαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού. 2) Αν στους μετόχους της αναδόχου εταιρίας συγκαταλέγεται και η αμερικανική εταιρία SCIENTIFIC GAMES INC, που παράγει το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο και ποιο είναι το ποσοστό της. 3) Αν γίνεται και μπορεί να γίνει ουσιαστικός και ακριβής έλεγχος του αριθμού των εκάστοτε εκδιδόμενων λαχείων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (αν υπάρχει, δηλαδή, κατάλληλη υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό για τον εν λόγω σκοπό). 4) Αν διανέμεται πράγματι το 45% των ακαθάριστων εισπράξεων στους τυχερούς και αν το ποσό των κερδιζόντων γραμματίων σε κάθε σειρά ανταποκρίνεται στο ποσοστό αυτό. 5) Αν μπορεί να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των πωληθέντων κάθε φορά γραμματίων και, αν γίνεται ο έλεγχος αυτός, ποια είναι τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα. 6) Αν γίνεται απόδοση στο Δημόσιο εμπρόθεσμα των δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. 7) Ποια είναι η τύχη του ποσού των κερδιζόντων γραμματίων του "Ξυστού" που δεν εμφανίζονται για πληρωμή. Αν γίνεται έλεγχός τους, ποια είναι τα αποτελέσματα. 8) Ποιο είναι το ύψος της δαπάνης για τη διαφήμιση του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου (να επισυναφθούν τα σχετικά δικαιολογητικά). 9) Ποια είναι η διαδικασία καταστροφής των εξοφληθέντων γραμματίων.

Ο εισαγγελέας ζητά να συνταχθεί πόρισμα για όλα τα παραπάνω και να του σταλεί, προκειμένου να εξακριβώσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ