Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικό αγωνιστικό "παρών"

Ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ ήταν ο πιο μαζικός, ο πιο αγωνιστικός. Ο τόπος της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες κόσμου, επώνυμους και ανώνυμους. Ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους ηρωικούς αγώνες της αγροτιάς από το Κιλελέρ μέχρι σήμερα και να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Ανάμεσά τους βρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος. Από τη ΝΔ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ν. Κατσαρός και Γ. Γαρουφαλιάς.Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και αντιπροσωπείες από τον ΣΥΝ και την ΠΟΛ. ΑΝ., ο ΓΓ της ΑΚΟΑ Γ. Μπανιάς,ο πρόεδρος του ΠΑΚΕ Σπ. Σελιανίτης.Παρών ήταν επίσης και ο φωτογράφος της Εθνικής Αντίστασης και της ελληνικής υπαίθρου Σπύρος Μελετζής,καθώς ο Ν. Καραντηνός,μέλος του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου κ. ά.

Η φετινή εκδήλωση του γιορτασμού του Κιλελέρ ξεκίνησε με την παράσταση του βολιώτικου θιάσου "Ερινεώς", που απέδωσε τον ομηρικό ύμνο "Εις Δήμητρα" μπροστά από το καινούριο μνημείο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της εξέγερσης. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα, που είχε στηθεί με φόντο το κρεμασμένο πανό με το σύνθημα: "Τη νίκη θα φέρει ο ενωμένος αγώνας του λαού", οι ομιλητές, που ήταν ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της κοινότητας Κιλελέρ Β. Σβερώνης,ο Θ. Ευθυμίου,μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αλληλεγγύης και τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Θ. Κοκκινούλης,Χρ. Παπαδημητρίου,Γ. Παττάκης,Θ. Νασίκας,Β. Μπούτας και Σπ. Τσιοτινός.Το ψήφισμα της συγκέντρωσης, που εγκρίθηκε ομόφωνα, διάβασε το μέλος της ΠΑΣΕ Θ. Τσαλόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Το πρώτο στεφάνι κατατέθηκε από τα μέλη της ΠΑΣΕ Β. Νικολόπουλο,Δ. Σπαθή και Τ. Τσέλιο.Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια τα πολιτικά κόμματα και πλήθος πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων μαζικών οργανώσεων και φορέων.

Πολλοί άνθρωποι κατέθεσαν ένα λουλούδι στο μνημείο και ακόμα περισσότεροι πρόσφεραν από το υστέρημά τους λίγα χρήματα για την ενίσχυση του αγώνα των αγροτών. Τις συγκινητικές αυτές προσφορές ανακοίνωναν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μεγάφωνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ(2018-03-10 00:00:00.0)
Διάλεξαν τη φωτογραφία της ...ΠΑΣΥ(2010-03-25 00:00:00.0)
Ολοι στο Κιλελέρ!(2010-03-19 00:00:00.0)
"Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία"(1998-03-17 00:00:00.0)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην Καρδίτσα(1998-03-11 00:00:00.0)
Μετά τον πολυήμερο ηρωικό αγώνα των αγροτών ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Λάρι(1995-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ