Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάρτη 1997

Πορεία "σοβαρής επιδείνωσης" της υγείας
  • Με το νομοσχέδιο μετατίθεται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων στα ασφαλιστικά ταμεία
  • Χωρίς μονιμότητα, οι νεοπροσλαμβανόμενοι γιατροί. Εργασιακές σχέσεις με βάση τη "Λευκή Βίβλο"
  • Αυταρχικό πνεύμα στη Διοίκηση των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  20   -   21

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΥΝΑΜΗΣ 800 "ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ
ΔΑΝΑΟΥΣ
και δώρα φέροντας

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τις μαζικές κοινωνικές οργανώσεις να ορθώσουν κραυγή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας εναντίον κάθε μορφής εξωτερικής επέμβασης στην Αλβανία

Την αποφασιστική και κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική ή πολιτική επέμβαση στη γειτονική Αλβανία, από την Ελλάδα ή άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, επανέλαβε χτες, με ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Θέση, η οποία αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία, καθώς την ίδια στιγμή, έγκυρες πληροφορίες έφεραν, ως ειλημμένη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για την αποστολή 600 - 800 "αστυνομικών" και οι ηγέτες του εξεγερμένου νότου της γειτονικής χώρας εμφανίζονταν αποφασισμένοι - σε συνομιλίες που είχαν χτες στο Αργυρόκαστρο με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη - να μην παραδώσουν τα όπλα και να μη δεχτούν την επέμβαση πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης.

Η πολύμορφη ιμπεριαλιστική επέμβαση, που ήδη γίνεται - τονίζει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - με υποκριτικό πρόσχημα την εμπέδωση της τάξης, την οικονομική βοήθεια, την αναδιοργάνωση του στρατού και της αστυνομίας, αποσκοπεί στον έλεγχο των εξελίξεων. Ο αγώνας εναντίον των επεμβάσεων, συνδυασμένος με την πάλη για φιλολαϊκές εξελίξεις σε κάθε χώρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αλβανικό λαό, για να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, δίχως ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καταλήγει το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  8   -   11

Οι συνθήκες εργασίας μας αφορούν όλους!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ

Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και με το σύνθημα "τα μέτρα ασφάλειας μας αφορούν όλους",οι εργαζόμενοι του Πειραιά πραγματοποιούν αύριο παμπειραϊκή στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη Ζώνη του θανάτου περιόδευσαν χτες τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πειραιά (φωτό), τονίζοντας την ανάγκη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης και τη δραστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Στο μεταξύ και ενώ επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για το πλοίο - βόμβα "Ευγενία", η εννιαμελής Επιτροπή Ελέγχου αποφάσισε, προς το παρόν, την τρίμηνη αφαίρεση της άδειας από τις δυο εταιρίες που εκτελούσαν τις εργασίες στο μοιραίο πλοίο


ΣΕΛ.  14
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org