Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για τα απούλητα καπνά

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Στη Βουλή έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου, το πρόβλημα που δημιουργείται με την άρνηση των καπνεμπόρων να "σηκώσουν" τα καπνά από τις αποθήκες των καπνοπαραγωγών. Οι καπνέμποροι αφήνουν το χρόνο να περάσει - η περίοδος εμπορίας καπνών λήγει στις 15 Μάη - προκειμένου να εκβιάσουν τους παραγωγούς και να τους αναγκάσουν να διαθέσουν την περσινή παραγωγή καπνών με χαμηλότερες εμπορικές τιμές απ' ό,τι αρχικά συμφώνησαν με τα συμβόλαια καλλιέργειας οι έμποροι.

Οπως αναφέρει στην Επίκαιρη Ερώτησή του ο κομμουνιστής βουλευτής, οι καπνοπαραγωγοί Ν. Σερρών είναι ανάστατοι από την τακτική αυτή των εμπόρων. Στο νομό δεν έχει πουληθεί ούτε "φύλλο" καπνού, γιατί οι καπνοπαραγωγοί δε δέχονται να πουλήσουν τα καπνά τους σε μειωμένες τιμές, στο ύψος των περσινών, όπως πιέζουν οι καπνέμποροι. Από την άλλη, οι καπνοπαραγωγοί φοβούνται ότι αν υποχρεωθούν να κάνουν ένσταση για ποιοτική υποβάθμιση των καπνών τους, τεχνητά από τους καπνεμπόρους, δε θα προλάβει να εξεταστεί η ένσταση και, βεβαίως, θα χάσουν τη διαφορά τιμής που προκύπτει.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί, όχι μόνον των Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές, ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Γεωργίας να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ