Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Περιόρισαν και τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά!

Την ευθυγράμμιση στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση. Την απόφαση καταψήφισε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία",ενώ απουσίασαν οι προσκείμενες στη ΝΔ και ΣΥΝ παρατάξεις.

Το ΝΣ συζήτησε το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για το 1997, το οποίο αναφέρεται στο πρόγραμμα "Συλλογικής Απόφασης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης" (ΣΑΝΑ 2), που χρηματοδοτείται κατά 75% από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Ομως η χρηματοδότηση από το ΚΠΣ δίνεται πάντα ταυτόχρονα με την εκταμίευση χρημάτων από το 25% της εθνικής συμμετοχής και η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει - με εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας - να περιορίσει τα σχετικά κονδύλια στο πλαίσιο της σφιχτής αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Πρέπει να τονιστεί ότι στο φετινό πρόγραμμα της ΣΑΝΑ 2 για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής οι πιστώσεις που δίνονται για το 1997 δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των έργων που η ίδια η ΕΕ επέλεξε. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κατασκευής της γέφυρας του ρέματος του Σαρανταπόταμου - πέρσι το χειμώνα είχε πλημμυρίσει όλη την περιοχή - για το οποίο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε υποσχεθεί ότι θα δοθούν όλα τα χρήματα για να τελειώσει το Μάρτη του 1997. Για το έργο αυτό, ενώ χρειάζονται 1,45 δισ. δραχμές, από τη ΣΑΝΑ 2 δίνονται μόνο 850 εκατομμύρια.

Μιλώντας στο ΝΣ ο Αντ. Χοροζάνης,επικεφαλής της ΝΑΣ, επισήμανε ότι το πρόγραμμα των έργων θα έπρεπε να το καταρτίζει η νομαρχία και όχι η ΕΕ και ότι κανένα έργο από αυτά που έχουν επιλεγεί δε βοηθάει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα στις ανάγκες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org