Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βαριά ποινή για έγκλημα που δεν αποδείχτηκε

Την αυστηρότητά του εξάντλησε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο πρόσωπο του 25χρονου Κύπριου φοιτητή Μάριου Γεωργίου, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της γερόντισσας Αργυρής Θάνου στις 18-2-1996 μέσα στο σπίτι της στο Κουκάκι. Χωρίς σκεπτικό και παρά τα μεγάλα κενά που υπήρχαν από πλευράς αποδεικτικών στοιχείων, τον κήρυξε ένοχο κατά πλειοψηφία 5 - 2 για"ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση" και του επέβαλε χτες 15ετή κάθειρξη με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η καταδικαστική απόφαση πάρθηκε με ψήφους 4 - 3. Τα τρία μέλη της μειοψηφίας (ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δύο ένορκοι) είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 20 χρόνων...

Ο εισαγγελέας της Εδρας Γ. Τσούλκας πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή του, με το ελαφρυντικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Αν γινόταν δεκτή η πρόταση αυτή (με την οποία συμφώνησαν μόνο δύο μέλη του δικαστηρίου) η ποινή δε θα ξεπερνούσε τελικά τα δύο χρόνια, σύμφωνα με το άρθρο 193 του Ποινικού Κώδικα. Αργότερα, επί της ποινής, ο εισαγγελέας πρότεινε 15 χρόνια.

Μετά την καταδίκη του ο Μ. Γεωργίου είπε: "Πιστεύω ότι θα διαφανεί η αλήθεια. Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Μακάρι να την έχουν και οι άλλοι". Η συνήγορός του Αϊντα Τζαβέλλα δήλωσε ότι "επαναλαμβάνεται η ιστορία με υποθέσεις που αποδεικνύεται ότι πρόκειται για δικαστική πλάνη", ενώ ο πατέρας του Ανδρ. Γεωργίου φώναξε απευθυνόμενος στους δικαστές: "Από την πρώτη μέρα ήταν η εντολή να του ρίξετε 20 χρόνια. Πού το στηρίξατε; Στο Συμβούλιο Ευρώπης θα σας πάω". Οι υπόλοιποι συγγενείς και φίλοι του φοιτητή ξέσπασαν με την κραυγή "αίσχος! ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ