Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με ψηλά το κεφάλι

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγγείλουν την ποινικοποίηση του αγώνα τους. Η συγκέντρωση θα γίνει στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν και μέσα από αυτή την κινητοποίηση πως "οι αγώνες δικαιώνονται, δε δικάζονται" και θα στείλουν ισχυρό το μήνυμα της συνέχισης και της προοπτικής του αγώνα που ξεκίνησαν πριν 2 μήνες με τη μεγαλειώδη απεργία του κλάδου.

Η επιστροφή στα σχολεία

Υποδοχή νικητών επιφύλαξαν οι μαθητές αλλά και οι συνάδελφοί τους, στους απεργούς καθηγητές που χτες επέστρεψαν στα σχολεία. Στα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε και καταγράφηκε αυτό που έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί. Οτι δηλαδή οι μαθητές αλλά και οι συνάδελφοί τους που για κάποιους λόγους δεν απεργούσαν, στήριζαν τον αγώνα και τα αιτήματα που αναδείχτηκαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 3ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου οι μαθητές του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου υποδέχτηκαν με τριαντάφυλλα στο χέρι τους καθηγητές τους, που άντεξαν και συμμετείχαν ως το τέλος στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Περήφανοι και συνάμα έκπληκτοι οι καθηγητές ένιωσαν να δικαιώνονται. Περήφανοι για το ήθος και το χαρακτήρα που διαμόρφωσαν στους μαθητές τους με τη διδασκαλία τους στην τάξη και στους κοινωνικούς αγώνες. Και έκπληκτοι, ίσως γιατί δεν περίμεναν οι τρυφερές ψυχές των μαθητών τους να αντέξουν στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του αγώνα τους. Πράγματι, λοιπόν, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"ΚΟΒΕΤΑΙ" ΤΟ 30% των μαθητών της Β' Λυκείου(20/7/1999)
Αγωνιστικός πυρετός στα σχολεία(1/12/1998)
Πανεκπαιδευτικός συναγερμός(27/11/1998)
Συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό(19/3/1997)
Με ψηλά το κεφάλι!(9/3/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org