Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ορος και προϋπόθεση η συμπαράταξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Ο αγώνας, για να αποκρουστούν οι αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που ήδη έχουν δρομολογηθεί, για μια παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών, συνεχίζεται. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου υπογραμμίζεται ότι προϋπόθεση για την προοπτική και την επιτυχία των στόχων του αγώνα είναι η συμπαράταξη των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους ευρύτερα, η παραπέρα σφυρηλάτηση των αγωνιστικών δεσμών μεταξύ τους, η διαμόρφωση του μετώπου παιδείας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει το μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών, που έφερε στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

Στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση απάντησε με την αναλγησία της οικονομικής της πολιτικής, την άρνηση για την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων, με τον αυταρχισμό των υπαγορευμένων δικαστικών αποφάσεων.

Η κυβερνητική στάση απέτυχε να σπάσει τη δυναμική του αγώνα, να στρέψει ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, να αποτρέψει τη λαϊκή συμπαράσταση.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών με την ενότητα, τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα, που τον διέκρινε, αποτελεί μια αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό κίνημα, δείχνει πως άνοιξε μια νέα ελπιδοφόρα περίοδος στην πάλη του λαού και της νεολαίας μας για τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Για να αποκρουστούν οι αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που έχουν δρομολογηθεί. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τη μορφωτική υποβάθμιση. Για την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών.

Ορος και προϋπόθεση για την προοπτική και την επιτυχία των στόχων του αγώνα είναι η συμπαράταξη των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους ευρύτερα, η παραπέρα σφυρηλάτηση των αγωνιστικών δεσμών μεταξύ τους, η διαμόρφωση του μετώπου παιδείας.

Το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές εκπαιδευτικούς, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος να πρωτοστατήσουν για την ανάπτυξη ενός αναγεννητικού κινήματος στην παιδεία, αναπόσπαστα δεμένου με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων για βαθιές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές για το παρόν και το μέλλον των νέων ανθρώπων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια παντού(2006-11-04 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργατών η Παιδεία(2001-09-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα στην Κάνιγγος(1998-05-14 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα συντονισμού του αγώνα(1997-08-22 00:00:00.0)
Είναι καθολική απαίτηση(1997-02-22 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικός αγώνας η απάντηση(1996-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ