Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Χτες ... σκλήρυνε λίγο

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία για δυο ολόκληρα χρόνια διαχειριζόταν συναινετικά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βάσει του «σχεδίου Ανάν», χτες με δηλώσεις του άλλαξε προσωπείο και επιχείρησε να εμφανιστεί ...σκληρός διαπραγματευτής.

Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου δήλωναν χτες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε τηλεφωνικά προχτές το βράδυ με τον Αλβαρο ντε Σότο «σε συγκρουσιακό κλίμα». Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριξαν ότι ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ πως αν «δεν αλλάξει το σχέδιο είναι αδύνατον να υπάρξει θετική απάντηση» και δήλωσε ότι «θίγεται το κύρος και η αξιοπιστία του ΟΗΕ». Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου όλο το προηγούμενο διάστημα, ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά και στην προεκλογική περίοδο, έκανε λόγο «για ιστορική ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού»...

Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, βέβαια, αμέσως μετά το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις καλούσαν σε «αξιολόγηση» των συζητήσεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εύχομαι η κινητικότητα να συνεχιστεί, ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να υπάρξουν οι απαραίτητες βελτιώσεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να ασκήσει και τα αντιπολιτευτικά του ...καθήκοντα και να προχωρήσει σε κριτική σε βάρος της ΝΔ, έκανε λόγο για «αμηχανία και ουδετερότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης». Μια κυβέρνηση που ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική τακτική μ' αυτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματεύεται ένα απαράδεκτο σχέδιο δήθεν επίλυσης του Κυπριακού, για τον Γ. Παπανδρέου απλά διακατέχεται από ...αμηχανία και ουδετερότητα.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε κάθε είδους «αυτοκριτική» για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις εξελίξεις στο «σχέδιο Ανάν», αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι συνεχίζει να στηρίζει και να συναινεί με την πολιτική αντίληψη ότι πρέπει να υπάρξει «κλείσιμο» του Κυπριακού με οποιονδήποτε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ