Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ανιστόρητων

«Η ουσιαστική διαφοροποίηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για το ρόλο του δημόσιου τομέα Υγείας σε σχέση με τον ιδιωτικό, θα αποτελούσε προνομιακό πεδίο για την αποσαφήνιση των οριοθετήσεων στα κοινωνικά θέματα, μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς αντίληψης. Θα αποτελούσε, επίσης, απάντηση στην ιστορική αριστερά, ΚΚΕ και ΣΥΝ, που εντελώς ανιστόρητα επιδίωξαν να ταυτίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Αυτά γράφει ο πρόεδρος του Α' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥΠ) Αττικής Γ. Τούντας στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Και η διαφοροποίηση, κατά το Γ. Τούντα, θα μπορούσε να γίνει πάνω στις προτάσεις της ΝΔ για κατάργηση των ΠεΣΥΠ, την κατάργηση των απογευματινών ιατρείων και την επαναφορά της δυνατότητας των νοσοκομειακών γιατρών να έχουν ιδιωτικό ιατρείο εκτός νοσοκομείου. Με άλλα λόγια, στο πώς θα προχωρήσει παραπέρα η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, την οποία εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται να συνεχίσει η ΝΔ, με την κεντροαριστερή ή την κεντροδεξιά αντίληψη.

Κατά τ' άλλα, η πρόταση του ΚΚΕ, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας και η καθιέρωση ενός δημόσιου συστήματος, ικανού να εξασφαλίζει δωρεάν, σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, είναι ανιστόρητη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ