Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι όψιμοι... επαναστάτες της ΠΑΣΚΕ

«Ορατούς και υπαρκτούς» κινδύνους «αποδόμησης του κοινωνικού κράτους», «συρρίκνωσης των κατακτήσεων των εργαζομένων» και «καθιέρωση και εμπέδωση αυταρχικών δομών» βλέπει η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών, σε σχετική ανακοίνωσή της και δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει... αγωνιστικά τη νέα κατάσταση της «νεο-δεξιάς παράταξης». Και γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένη, μιλώντας για το επερχόμενο «ξήλωμα του δημοκρατικού σχολείου», το «καταθλιπτικό εξεταστικό πνεύμα», την «αξιολόγηση - χειραγώγηση - συμμόρφωση του εκπαιδευτικού». Ολα όσα, δηλαδή, προωθούσε και εφάρμοζε τόσα χρόνια τώρα και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας βέβαια και τις πλάτες της ΠΑΣΚΕ.

Αναρωτιόμαστε, αν καταλαβαίνουν - έστω και στο ελάχιστο και, βέβαια, χωρίς να το ομολογούν - ότι πάει πολύ να εμφανίζονται τώρα ως όψιμοι... επαναστάτες, όταν μέχρι προχτές στήριζαν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της απελθούσας κυβέρνησης, την πολύμορφη επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση, την επιβολή των εργασιακών σχέσεων λάστιχο στην εκπαίδευση, την εντεινόμενη εμπορευματοποίηση της Παιδείας κλπ., κλπ.

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, η πλήρης ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα μεγάλα ζητήματα δεν αφήνει στους εκπαιδευτικούς περιθώρια για αυταπάτες και δείχνει το μονόδρομο της αγωνιστικής διεκδίκησης μιας Παιδείας που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ