Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΕΣ «ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ»

ΚΟΜΨΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «η ελληνοκυπριακή πλευρά... κάποια στιγμή θα κληθεί να απαντήσει στο κορυφαίο δίλημμα: Θα προτιμήσει μια λύση προβληματική, που δε διασφαλίζει βασικά αιτήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας... και κινδυνεύει επιπλέον να αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν είναι λειτουργική... 'Η, αντιθέτως, θα απορρίψει το σχέδιο που προτείνει ο κ. Ανάν, με τους κινδύνους που μια τέτοια πράξη συνεπάγεται... Κυρίως δηλαδή το ενδεχόμενο μονιμοποίησης της διχοτόμησης και αναγνώρισης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από τρίτες χώρες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΙΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Τι πρέπει να γίνει τώρα; Να... κάνουμε το σταυρό μας, να πιέσουμε τους Αμερικανούς - ακόμα και να τους παρακαλέσουμε - για να βελτιωθεί όσο γίνεται το σχέδιο Ανάν και να το υπογράψουμε και με τα... δύο μας χέρια, γιατί εμείς είμαστε σίγουροι ότι αν το απορρίψουμε (...) επειδή τα αφεντικά του πλανήτη θα 'χουν βαρεθεί την τρέλα που πουλάμε θα μας στείλουν και ένα ωραίο τελεσίγραφο που θα λέει: Τσακιστείτε να το υπογράψετε διαφορετικά θα σας πάρουμε και τη... Θράκη» (το κύριο θέμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ).

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Το σχέδιο Ανάν οριστικοποιείται σήμερα και είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι θα ανατραπεί ριζικά υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Η παραπομπή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα το νομιμοποιήσει στη διεθνή κοινότητα και όποιος αποφασίσει να το απορρίψει θα αναλάβει την ευθύνη μιας ντε φάκτο διχοτόμησης, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» (το κύριο θέμα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

ΠΙΕΣΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ: «Η πίεση στην οποία υποβάλλεται ο ηγέτης της ελεύθερης Κύπρου είναι τρομακτική, σχεδόν απάνθρωπη. Από τη μια έχει κάποιους «δικούς» του, τύπου... Βασιλείου, που τόλμησε χτες να πει πως δε διαβάσαμε καλά εμείς οι δημοσιογράφοι το σχέδιο και σπεύσαμε να προκαταλάβουμε την κοινή γνώμη αρνητικά! Από την άλλη έχει τους «αψεγάδιαστους» Ελλαδίτες πολιτικούς να του απευθύνουν μαθήματα πολιτικής ευθύνης. Και στο βάθος ακούγεται η φωνή του Μπους να απειλεί θεούς και δαίμονες αν δε γίνει το χατίρι της Τουρκίας. Πολύ δύσκολη πράγματι η θέση του κ. Παπαδόπουλου. Ευτυχώς όμως που υπάρχει ο κυπριακός λαός. Ενας λαός που βίωσε τον εμπαιγμό τριάντα χρόνια τώρα και αντιλαμβάνεται τι πάει να στηθεί πίσω από την πλάτη του» (άρθρο του Γ. Χαρβαλιά στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ